Header

Hjælp til udvidede porer

person Udgivet af: Ren Hudpleje list I: Hudpleje access_time Dato: comment Kommentar: 0 favorite Hit: 46

Gode råd til hvordan du kan reducere store porer

Forstørrede porer og tips til at behandle dem.

Porer er essentielle for vores hud. Af forskellige årsager kan de udvide sig og fremstå som synlige huller i huden. Det er ikke muligt at lukke dem, da det også ville være unaturligt, men der findes metoder og produkter der kan få dem til at fremstå mindre. 

I denne blog vil vi komme ind på hvad du selv kan gøre for at få en mere ensartet hud.

Vores hud er dækket af porer. Der findes omkring 150 af dem for hver kvadratcentimeter. Det er små åbninger i toppen af hårsækkene, som frigiver talg som er kroppens naturlige olie. Talg er vigtig for huden da det fugter huden, holder huden elastisk og lader huden ånde.

Hvad er porernes funktion?

Porer har flere forskellige funktioner:

De giver en naturlig beskyttelse til huden.

De fugter huden og holder den smidig.

Huden ånder igennem porerne.

Porernes størrelse er genetisk bestemt, men alle mennesker har mere eller mindre samme størrelse porer. Når det så sker at de udvider sig, bliver de synlige på huden, især i de områder hvor størstedelen af talgkirtlerne findes, nemlig i T-zonen, på hagen og kinderne.

Udvidede porer er ofte relateret til kombineret eller fedtet hud, da porerne har en tendens til at blive tilstoppede på grund af overdreven talg produktion eller tilstedeværelsen af døde hudceller, som huden ikke længere er i stand til at fjerne. Udvidelsen af porerne fører til en skinnende hud og en mat teint. 

Solens stråler er ligeledes en årsag til udvidede porer, så det er vigtigt at beskytte dig med en solcreme.

Årsager til store porer og hudorme

En af de største årsager til udvidede porer og hudorme er overskydende produktion af olie i huden, hvilket gør at porerne bliver tilstoppede. 

Selve størrelsen på porerne er som nævnt før genetisk bestemt, men urenheder, snavs, levestil og tab af kollagen kan gøre dem tilstoppede og derved synes de større. Hvis dine porer begynder at udvide sig, kan det skyldes en øget produktion af olie som så samler sig i porerne og får dem til at se større ud. Når udvidede porer bliver tilstoppede og fyldt med urenheder som i visse tilfælde bliver oxideret i luften, så dannes der sorte hudorme, bumser og betændelse. 

De hyppigste årsager til udvidede porer:

1. Kombineret eller fedtet hud kan føre til forstørrede porer da porerne tilstoppes med overskydende talg. Også tør hud kan føre til forstørrede porer.

2. Overdreven brug af make-up eller kosmetik der virker alt for dækkende og derved kvæler huden. Kosmetik der indeholder vaseline kan også tilstoppe porerne og få dem til at udvide sig.

3. Dårlig kost og levestil

4. Genetik

5. Alder. Hudens aldring er en af årsagerne til forstørrede porer. Når vi ældes begynder huden af miste elasticitet, hvilket får porerne til at se større ud. 

6. Hormonelle ubalancer

7. Medicin

8. Overdreven eksponering af UV-stråler uden solbeskyttelse.

9. Forkert eller uregelmæssig rensning af huden.

Hvordan behandler man forstørrede porer?

Porerne er en naturlig del af vores hud, men ved hjælp af korrekt pleje kan vi mindske porerne og forebygge, at de bliver tilstoppede. 

4 ting der er essentielle når det gælder om at mindske porerne

1. Rensning af huden er vigtig for at holde porerne rene. 

2. Fjern altid make-up inden du går i seng.

3. Brug de rigtige produkter til at rense huden med.

4. Brug solbeskyttelse

Noget af det allervigtigste er en god rens af huden. Derefter er det vigtigt at du bruger de rigtige produkter. Dobbelt rensning giver dig mulighed for at rense dit ansigt grundigt og derved frigøre porerne for overskydende talg, døde hudceller og andre urenheder der kan tilstoppe dem. 

Hvad er dobbeltrens?

Hvis du ikke dobbeltrenser dit ansigt, er det stadig vigtigt at rense dit ansigt morgen og aften. Når du dobbeltrenser dit ansigt, renser du huden i dybden så de efterfølgende produkter kan trænge bedre ind og virke aktivt. 

Hvad er så dobbeltrens? 

Denne praksis stammer fra Korea og Japan og er nu blevet en trend verden over. Dobbeltrensning involverer 2 faser:

1. Oliebaseret renseprodukt der virker ved at olien i produktet opløser alle de fede elementer, der findes i huden, det vil sige make-up, talg og snavs.

2. Vandbaseret renseproduktet der virker som kontrast. 

Første fase fjerner alle altså former for fedtholdig makeup og anden fase fjerner vandopløseligt snavs. På den måde kommer man i dybden og huden bliver mere modtagelig for de efterfølgende plejeprodukter.

Kan vi alle få en porcelænshud?

Det korte svar er nej, men vi kan alle få en mere ensartet hud hvor porerne synes mindre. Der findes mange måder at behandle forstørrede porer på og det er dem vi vil komme nærmere ind på i denne blog.

Hvad du ikke skal gøre!

Vi vil lige først nævne nogle metoder du ikke skal bruge da disse kan forværre problemet.

1. De fleste mennesker prøver at fjerne hudorme ved at presse hudorme ud. Det kan man også godt men det er langt fra den bedste løsning da det kan beskadige huden. Hudorme dannes når hudens porer er tilstoppede med døde hudceller og overskydende olie. Når du så presser på en hudorm, kan du nemt komme til at gøre skade på huden omkring hudormen og samtidig sprede bakterier, som kan føre til infektion og ar. Det kan også medvirke til endnu større porer. 

2. Undgå skrubbecremer. De fleste mennesker tror at man effektivt kan reducere tilstoppe porer og hudorme ved at bruge en skrubbecreme. I mange tilfælde forværrer du blot problemet da det kan forårsage endnu flere hudorme og irritation og rødme i huden. Brug i stedet en peeling som er en kemisk eksfoliering hvorimod en skrubbecreme er en mekanisk eksfoliering. En kemisk peeling virker ved at syrer eller enzymer opløser døde hudceller og en mekanisk eksfoliering virker ved at fine slibekorn fjerner døde hudceller og fedt fra huden. Du kan sagtens bruge en mekanisk eksfoliering, men har du uren hud, hudorme, forstørrede porer eller er din hud sart og følsom anbefales det at bruge en mildere kemisk peeling til huden. En mekanisk peeling/eksfoliering kan overstimulere huden og gøre den rød og irriteret.

3. Undgå at bruge produkter med alkohol. Hudplejeprodukter med alkohol kan virke udtørrende og irriterende på huden. Er huden først tør og irriteret kan problemet blive værre og give endnu flere udbrud af bumser, hudorme, talgknopper mm. Hvis du kigger på INCI listen vil du i mange tilfælde se ord som Cetyl Alcohol, Cetearyl Alcohol, Arachidyl Alcohol, Stearyl Alcohol, Behenyl Alcohol og mange flere. Disse typer alkohol skal du ikke frygte da de faktisk virker fugtgivende på huden. Derimod skal du undgå alkohol som Ethanol, Benzyl Alcohol, Denatured alcohol, Methanol, Isopropyl alcohol, Ethyl Alcohol, SD alcohol og Methyl alcohol.

4. Olieholdige renseprodukter og ansigtsolier kan være supergode og gavnlige for huden. Men i for store mængder kan de føre til tilstopning af porerne. Hvis du ønsker at dobbeltrense din hud, kan du godt starte med et oliebaseret renseprodukt fordi du efterfølgende bruge et vandopløseligt renseprodukt. Har du tendens til hudorme, udvidede porer og uren hud kan for store mængder olie i din hudpleje altså forværre problemet. 

Rens huden.

En god rensning af huden er det første og vigtigste skridt hvis du ønsker en ren og sundere hud.

Det er vigtigt at rense huden og dermed fjerne overskydende talg, døde hudceller, makeup og andre urenheder så porerne ikke bliver tilstoppede. Du behøver ikke at dobbeltrense dit ansigt, men det er vigtigt at rense dit ansigt både morgen og aften. En god hudplejerutine er at kende sin hudtype for det er vigtigt at du bruger de retter produkter. Hvis produkterne ikke passer til din hud, kan det forværre din huds tilstand. Du kan med fordel skifte dine produkter ud en gang i mellem da din hud forandrer sig igennem livet. Så selv om du har et favoritprodukt er det en dårlig ide at bruge det samme over flere år. Hvis du kender din hudtype, er det lettere at finde de rigtige produkter. Er den tør, fedtet, følsom, uren eller en kombination af tør hud på kinder men fedtet i T-zonen? En hurtig og effektiv løsning kan være et ”alt-i-en” renseprodukt der både sørger for at fjerne overskydende makeup, renser og toner huden.

Det kan være uoverskueligt at finde de rette produkter også når udvalget er så stort. I dag findes både rensecreme, rensemælk, rensemousse, renseolie, rensegel, micellar water m.fl. Vi vil her på bloggen prøve at gøre det mere overskueligt ved at udvælge specifikke produkter der arbejder mere målrettet på forstørrede porer.

Ønsker du at gøre noget ekstra for din hud, kan du også udvide din hudplejerutine med en eksfoliering eller ansigtsmaske. Det kan f.eks. være et par gange om ugen hvor du først eksfolierer huden og derefter påfører en maske. Her kan du igen med fordel kombinere flere slags masker hvis din hud f.eks. er tør på kinderne, fedtet i panden og uren på næsen. Det er meget normalt at huden har flere forskellige behov.

Du kan også sagtens mixe produkter fra flere forskellige mærker. Det behøver partout ikke at være produkter fra den samme serie og fra det samme mærke. 

Vi tilbyder mange forskellige renseprodukter og til alle slags hudtyper. Hvis du kender din hudtype og ved hvilke produkter der fungerer godt for dig, så er det lettere at vælge det rette produkt. Du finder alle kategorier af renseprodukter på Ren hudpleje hvor du finder rensemælk, rensebalm, rensemousse, tonic og micellar water). Vi har et overskueligt sortiment som samtidig dækker alle slags behov.  Se alle vores naturlige renseprodukter her.

Vi vil ikke nævne alle produkter her men i stedet fokusere på de renseprodukter der virker specifikt på forstørrede porer.

De vigtigste trin til at mindske porer er:

1. Hold huden ren. Når du renser huden i dybden, vil du fjerne det snavs og skidt som tilstopper porerne.

2. Brug en eksfolierende maske eller creme der hjælper med at fjerne døde hudceller og overskydende olie så risikoen for hudorme og tilstoppede porer mindskes.

3. Brug en specifik creme der hjælper på forstørrede porer. Disse cremer indeholder som regel niacinamid, salicylsyre, azelaic syre eller retinol. 

4. Undgå at røre ved dit ansigt da man kan komme til at sprede bakterier som kan tilstoppe porerne.

5. Gå efter en sund kost med masser af frugt og grøntsager og undgå for fed og sukkerholdig mad da det kan forværre problemerne. Drik gerne masser af vand og sørg for at få at du får nok af vitaminer som A, C og E da alle disse vitaminer gør underværker for hudens sundhed. Gode fiskeolier er også gavnlige for huden. Undgå mælkeprodukter da de kan forværre tilstanden. 

Renseprodukter vi vil anbefale til dig med forstørrede porer og hudorme.

1. Purifying facial Cleansing Gel (Deep Pure) Den virker afbalancerende på huden og er velegnet til uren hud, hudorme of store porer. Baseret på ravsyre og grøn te. 

2. Perfecting & Exfoliating Face Lotion (Pure Glow) er formuleret med 4% shikimic og ravsyre + grøn te. Den skal påføres en gang om dagen, efter rensning om aftenen. 

3. Et alternativ til ”Perfecting & Exfoliating Face Lotion er ”Organic Witch Hazel Hydrolate(blomstervand med hamamelis) som virker astringerende på huden. Den skal også påføres en gang om dagen efter rens og før efterfølgende ansigtscremer.

4. Radiance Cleansing Mousse. Renseskum der effektivt fjerner overskydende talg og snavs fra porerne, så huden vil fremstå mere jævn. Til alle hudtyper.

5. Re:Purity Skin Face Cleanser. Effektiv rensegel velegnet til uren og fedtet hud. Forfiner hudens struktur og fjerner ophobet talg.

6. Re:Purity Skin Purifying Face toner. Virker reducerende på talg produktionen og hjælper på udvidede porer.

7. Solid Face Cleanser – Apple & Mint. Rensebar der virker astringerende på huden. I kombination med 4% Niacinamide + 2% salicylic Acid virker den reducerende på porerne.

8. WONDER POP Bye Bye Impurity Solid Facial Cleanser. Antibakteriel rensebar der effektivt fjerner snavs og talg så porerne fremstår synligt mindre.

Ansigtsserum

Retinol eller A-vitamin fremmer sammentrækningen af porerne og bidrager til hudens ungdommelige udseende. Et serum med A-vitamin vil give huden glød og virke udglattende så huden fremstår smuk og glat. A-vitamin i dets rene form kan dog virke irriterende på huden i form af rødme og afskalning af huden. Vi vil derfor anbefale Phytoretinol som er et forstadie til A-vitamin men som ikke vil give de samme irritationer. 

Niacinamid. Virker forskønnende og styrker hudbarrieren. Stimulerer kollagen og Virker sammentrækkende på porerne og forbedrer hudens elasticitet. Reducerer rødme og mindsker forstørrede porer. Fugter og beroliger huden samtidig med at fine linjer og rynker reduceres. Niacinamid sammen med Zink giver en mere glat og jævn hud og er ekstra effektiv mod udvidede porer.

1. Niacinamide + Zinc. Niacinamide (B3) virker sammen med zink både beroligende og astringerende på huden. God til at reducere hudorme, bumser og forstørrede porer.

2. Phytoretinol. Anti-aging serum der fremmer cellefornyelse og booster kollagensyntesen. Genopretter hudens elasticitet og lukker udvidede porer. For bedste resultat påføres Phytoretinol lige efter Niacinamide + Zinc Serum.

3. Matte effect Serum.  Indeholder en cocktail af rensende og talg regulerende aktive ingredienser der gør huden mindre skinnende og reducerer samtidig størrelsen på porerne. Astringerende og matterende serum for en mere ensartet hud.

4. No. 7 Astringent Serum. Serum til udvidede porer. Virker sammentrækkende på store porer og efterlader huden mere tonet og ens. Til alle hudtyper.

5. 4% Niacinamide + 2% Salicylic Acid. Til træt, fedtet, kombineret og rynket hud. Gør huden ensartet, reducerer urenheder og gør porerne synligt mindre.

Ansigtsmasker til forstørrede porer.

Et godt supplement til din daglige hudplejerutine er en ansigtsmaske. Du kan mixe forskellige masker alt efter om din hud har forskellige behov. Som nævnt før kan huden sagtens være tør på kinderne men fedtet og uren på næse og hage hvor du med fordel kan bruge en dybderensende maske. Vi har håndplukket nogle specifikke ansigtsmasker der virker reducerende på porerne. Da uren og fedtet hud også som regel er sart, anbefales det at bruge en ansigtsmaske 1 gang om ugen og ikke oftere. 

1. WONDER POP Bye Bye Impurity Face Mask. Rensende ansigtsmaske til følsom, uren, fedtet og kombineret hud. Denne maske er designet til at bekæmpe ubalancer i huden samtidig med at den er mild mod huden. Huden efterlades ren, silkeblød og i balance. Med azelain syre der bekæmper hudorme og samtidig virker udjævnende på hudtonen så den fremstår mere ensartet. Cikorierod (præbiotika) sørger for af hudens mikroflora er i balance. Aktivt kul virker som en detox-kur på huden og fjerner let urenheder. og toxiner. Har en astringerende og antibakteriel virkning. 

2. Purifying & Firming Face Mask. Aktivt kul, sort ler og salicylsyre fjerner nænsomt urenheder, overskydende sebum og efterlader huden mere tonet, ren og mat. Virker regulerende på hudens sebum-produktion så den fremstår mindre skinnende. Rosmarin, salvie og burre virker astringerende på huden, så porerne fremstår mindre og huden mere mat.

3. Detox Face Mask. Virker astringerende på hudens porer så de dermed fremstår mindre. Velegnet til dig der lever i områder med forurening da den beskytter mod frie radikaler. Beriget med bambusvand, grøn te, lime, vitamin B3 (regulerer hudens sebum produktion), Klorofyl (antioxidant) og vindruekerne olie der har en naturlig beskyttende virkning mod frie radikaler.

4. Astringent Face Mask No. 7. Astringerende sheet/stof ansigtsmaske ideel til dig med udvidede porer, fedtet og uren hud. Indeholder sebum-regulerende ingredienser og virker sammentrækkende på huden. Kan bruges af både tør og fedtet hud med tendens til store porer.

5. Re:Purity Skin Sleeping Mask. Ansigtsmaske til natten. Indeholder salicylsyre og er ideel til akne, uren, fedtet hud og udvidede porer. Denne maske kan bruges hver aften uden at irritere huden.

Se alle masker her. Vi har mangle flere til uren og kombineret hud, samt lermasker.

Ansigtscremer.

Fugt er vigtig for huden da en fugtmættet hud er langt bedre beskyttet. Uden tilstrækkelig hydrering bliver huden nemlig let mere fedtet og porerne udvider sig. 

Beskyt også altid huden mod solen med en creme der indeholder SPF.

Når du skal vælge den rette dagcreme, skal den selvfølgelig passe til din hud. Dernæst er det vigtigt at den ikke indeholder komedogene stoffer som en lang række fedtstoffer, alkohol og sæbe der fremmer produktionen af olie og er med til at stoppe porerne til. Hvis man er tilbøjelig til at have forstørrede porer, er en primer en rigtig god ide da de camouflerer ujævnheder og forstørrede porer.

Vi har igen håndplukket en række cremer der virker mere specifikt på udvidede porer, fedtet og 

1. Purifying & Anti-Blemish Face Cream. Velegnet til fedtet og kombineret hud med en ujævn hudtone. Forebygger urenheder, hudorme og virker reducerende på udvidede porer.  Har en udglattende effekt og kan også bruges som en make-up base da den udjævner huden. 

2. Beauty Sleep Night Mask. Bruges om natten som en maske men kan med fordel bruges som en dagcreme/primer om dagen da den virker udjævnende på huden og camouflerer ujævnheder og store porer.

3. Re:Purity Skin Mattifying Face Cream Gel. God til udvidede porer, hudorme, bumser, akne, kløe og rødme.

4. Purifying Face Cream. Med økologisk toskansk æble og mynte. En frisk, let creme, der absorberes hurtigt. Den renser, fugter og opfrisker huden på samme tid. Til kombineret, uren og fedtet hud. Indeholder Niacinamid, økologiske æbler fra Toscana og mynteekstrakt. Giver en strålende hud og gør hudtonen mere ensartet. Virker samtidig afbalancerende på hudens talg produktion.

5. En god og let solcreme da solens stråler skader din hud og er medvirkende til forstørrede porer. Se vores solcremer her

AHA- og BHA-syrer.

AHA og BHA syrer som f.eks. salicylsyre og glykolsyre understøtter cellefornyelsen og fjerner overskydende fedt fra huden. Produkter med disse syrer forfiner hudens struktur og gør huden mere ensartet og smuk. Som nævnt tidligere er døde hudceller med til at tilstoppe porerne, så det anbefales at bruge en kemisk peeling/eksfoliering for at få en udglattende effekt. En kemisk peeling er mere skånsom for huden og hjælper effektivt med at rense de tilstoppede porer. 

1. RENEW ME rejuvenating and brightening AHA peel. En unik syrebaseret og foryngende ansigtspeeling, der er mild og alligevel sikrer synlige resultater. Denne peeling fungerer ved at den forbedrer hudens kvalitet markant og lover resultater der virkelig ses. Peelingen fungerer som en kemisk peeling der renser og understøtter hudens fornyelse, men er samtidig nænsom mod huden.

2. AHA Peeling med naturlige frugtsyrer. Virker dybderensende og regenererende på huden. Giver IKKE lysfølsom hud. Velegnet til dig der ønsker at minimere ældningstegn, ufuldkommenheder og trist hud. Kan bruges 6 dage i træk hvorefter du holder en pause i 3-4 uger. Kan bruges af alle hudtyper, inklusiv følsom hud. Indeholder en effektiv blanding af naturlige alfa-hydroxysyrer (5%), der gør formlen effektiv men stadig mild.

Ler

Ler masker er en af de bedste måder at behandle udvidede porer på hvis du ønsker en 100% naturlig behandling. En ler maske giver et hurtigt resultat og kan bruges af alle hudtyper. Ler renser huden i dybden ved at fjerne talg og snavs fra porerne og ler virker også forebyggende mod aflejring af urenheder i porerne. Ler forfiner huden og virker samtidig matterende.

1. WONDER POP Forever Young face Mask.

2. WONDER POP Bye Bye Impurity Face Mask

3. Purifying-detox Gold Clay Face Mask

Kosttilskud

SKIN PURITY . Kosttilskud der virker udrensende på huden. Ideel til uren, fedtet og moden hud. Med Calendula (morgenfrue) og Resveratrol. Indeholder desuden inulin, fumaria og stedmoderblomst der alle fremmer kroppens udrensning og velvære.

God fornøjelse!

.

Kommentarer

Indsend kommentar


Søndag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Januar Februar Marts april Maj Juni Juli august september Oktober november december