Header

Naturlige metoder til at forebygge hårtab

person Udgivet af: Ren Hudpleje list I: Hårpleje access_time Dato: comment Kommentar: 0 favorite Hit: 121

Hjælp til at genskabe et smukt og fyldigt hår.

Døjer du med hårtab og ønsker du hjælp til at stoppe det på en naturlig måde så er denne blog måske noget for dig. 

Vi har her på bloggen samlet en række naturlige behandlinger mod hårudtynding.

Læs også vores blog "sund hovedbund" som beskriver hvordan et sundt hår altid begynder med en sund hovedbund. 

De metoder vi vil nævne her er alle 100% naturlige og de produkter vi vil anbefale er ligeledes uden problematiske stoffer som f.eks. parabener og silikone der kan forringe hårets kvalitet og vækst.

Denne blog er til dig der lider af hårtab, har tyndt og slidt hår eller blot ønsker at booste hårvæksten.

Hårtab kan skyldes mange ting og rammer både mænd og kvinder, selvom mænd generelt er mere tilbøjelige til at tabe håret.

Den mest almindelige form for hårtab hos begge køn er det man kalder "androgen alopeci", som er en arvelig eller hormonelt betinget form for hårtab, hvor det tynder ud i håret gradvist. Hos kvinder vil det typisk vise sig på toppen af hovedet og ved en vigende skilning.

En anden slags hårtab kaldes "alopecia areata" og er kendt som pletskaldethed. I det tilfælde kan håret pludselig falde af i totter og skaber derved bare pletter i hovedbunden. 

Telogen effluvium er en mere sjælden form for hårtab og er relateret til chok, alvorlig stress eller sygdom som ses ved at man oplever et pludseligt hårtab. I det tilfælde vokser håret som regel tilbage. 

De metoder vi vil nævne her, er alle 100% naturlige og de produkter vi vil anbefale er ligeledes uden problematiske stoffer som f.eks. parabener og silikone der kan forringe hårets kvalitet og vækst. 

Typiske årsager til hårtab

Årsagerne er mange og kan være arveligt betinget hårtab, stress, dårlig kost, overdreven styling, hormonelle faktorer, graviditet, svampe-infektion i hovedbunden og selvfølgelig overgangsalderen. Der findes desværre ikke nogen mirakelkur eller en garanti for at dit hår vokser ud igen men når det er sagt skal man ikke undervurdere en lang række af naturlige behandlinger der kan hjælpe med at give både dit hår og hovedbund de bedste betingelser for at booste hårvæksten. 

Som nævnt før starter et sundt og flot hår med hovedbunden. Læs vores blog "sund hovedbund" for at få gode råd til hvad du kan gøre for din hovedbund.

Vi har før nævnt hvordan hårtab kan være genetisk betinget, men i langt de fleste tilfælde er stress faktisk grunden til at man taber håret. Sygdom, psykiske belastninger eller en kostændring kan også gøre at man taber håret. Her drejer det sig selvfølgelig at gøre noget ved de faktorer der stresser dig.

En anden årsag kan være at du styler dit hår for meget eller bruger de forkerte produkter. Overdreven styling og produkter med SLS og parabener kan være med til at skade dit hår og hvis produkterne også indeholder silikone ophobes det over længere tid og dit hår og hovedbunden kan ikke længere ånde.

Skader på håret kan også skyldes afblegning, farvning og andre kemiske behandlinger. Her bliver håret typisk skrøbeligt og kan let knække. I det tilfælde skal du gå efter kure og produkter med proteiner og masser af fugt der kan hjælpe med at genoprette håret. Brug altid en shampoo og en balsam af god kvalitet og som passer til din hårtype. Gå efter shampooer uden silikone og med masser af fugt. Mange tror at en balsam tynger håret men en balsam er faktisk med til at styrke dit hår og beskytte det så det ikke knækker. Det er især vigtigt at bruge balsam hvis du har langt hår. Som nævnt i bloggen "sund hovedbund" er det ligeledes vigtigt at du vasker dit hår ca. 3 gange om ugen. Hvis du vasker det for lidt kan det føre til ophobninger af døde hudceller i hovedbunden. Styling-rester og overskydende sebum tilstopper også hårfolliklerne så det er med til at reducere hårvæksten. For at undgå ophobninger i hår og hovedbund kan du også bruge en hovedbunds-skrub som virker dybderensende og genoplivende på hovedbunden. 

En helt tredje årsag kan være din kost. Hvis den mangler de nødvendige næringsstoffer går det udover din hårvækst. Hvis du ikke får nok vitaminer og mineraler igennem din kost er der altid den lette løsning som er hårvitaminer. Fælles for dem alle er at de indeholder essentieller vitaminer og mineraler som biotin, silica, c-vitamin og zink. 

Hårtab kan også være sæsonbetinget. Om foråret og efteråret er det mere sandsynligt at du vil opleve en form for hårtab. Det skyldes at klimaændringerne ved forår og efterår er med til at accelerere naturlig hårfornyelse. Det skyldes de naturlige biorytmer i vores krop. Som træerne mister bladene, vil vi som mennesker også opleve at vi fælder mere. Det sker fordi der gives plads til ny hårvækst. I perioder hvor årstiderne skifter eller vi føler os stressede er det meget normalt at vi kan opleve at vi fælder mere. Bliv ikke bekymret hvis du oplever at dit hår fælder med 100 hårstrå om dagen. Det vil stadig betragtes som normalt hårtab og vil typisk have en begrænset varighed af 4-6 uger. 

Man skulle tro at håret ville være mere udsat om sommeren på grund af varmen og UV-stråler men faktisk er håret smukkere og stærkere om sommeren fordi højere temperaturer aktiverer keratinproduktionen hvorimod keratinniveauet falder når det bliver vinter. 

Hvis du oplever at dit hårtab er unormalt, kan det som nævnt tidligere tyde på en hormonel ubalance, forkert kost, mangel på vitaminer og mineraler, rygning, medicin eller overdreven brug af aggressive kemikalier og overdreven styling. Hvis det skyldes en af disse årsager, vil du opleve at du taber den samme mængde hår hver dag, dit hår virker tyndt, skrøbeligt, kedeligt og glansløst. Dette skal ikke forveksles med alopeci, som er en patologisk tilstand der fører til gradvist og permanent hårtab som tydelige bare pletter. Her er det en god ide at lytte til din læge for at løse problemet bedst muligt. 

Hvis dit hårtab skyldes den normale livscyklus som årstidernes skiften, stress, overdreven brug af styling produkter, brug af de forkerte produkter, for lidt eller for meget hårvask, forkert kost så kan du med fordel afprøve de metoder som bliver nævnt her.

Naturlige metoder der kan hjælpe mod hårtab.

Hvem vil ikke gerne have et flot, fyldigt og sundt hår ? Et smukt og velplejet hår får os til at føle os godt tilpas. Vi har samlet en række gode råd til hvordan du kan forebygge hårtab og samtidig booste hårvæksten på en naturlig måde. For at holde håret sundt er der en lang række ting du kan gøre så dit hår fremstår glansfuldt og smukt. 

1. Biotin

Biotin er en vigtig bestandel af metaboliske enzymer og mangel på biotin kan forårsage tyndt hår, alopeci, skøre negle og hududslæt. Vores krop kan ikke selv danne det så det er vigtigt at få det regelmæssigt igennem kosten eller som kosttilskud for at opretholde et sundt hår.

Kosttilskud eller hår vitaminer indeholder altid biotin og som regel også andre ingredienser som:

Brændenælde, padderok og bambus der bidrager til et sundt hår og sunde negle.

Hirse der virker genoprettende på håret.

Kobber der bidrager til normal hårpigmentering

Selen og zink der bidrager til vedligeholdelse af normalt hår og sunde negle. Begge beskytter også cellerne mod oxidativt stress. Det skal nævnes at zinkmangel også kan forårsage hårtab. 

Der findes mange biotin-produkter på markedet som du kan købe hvis du synes det er svært at omlægge kosten. De såkaldte hår vitaminer er ret populære og indeholder som regel alle de vitaminer og mineraler som dit hår elsker. La Saponaria har udviklet vitaminer til håret der indeholder alle de essentielle vitaminer og mineraler.

 Køb hår vitaminer her

2. Naturlig Præbiotika

Præbiotika findes hovedsageligt i cikorie og jordskokker. Præbiotika er organiske stoffer, som fibre der stimulerer de gode bakterier i vores mikroflora. Ved at tilsætte præbiotika i hårprodukter hjælper du med at booste de gavnlige bakterier og genopretter derved balancen i hovedbunden. Præbiotika regulerer også talg produktionen, forebygger kløe og skæl, forbedrer fint, tørt og porøst hår, styrker hudens barriere og gør håret sundere og smukkere. 

Du finder præbiotika i følgende produkter:

Wondermask Hair Volume Hair Mask           

Scalp Scrub - Purifying & Stimulating

Wondermask Hair - Polishing & Moisturising Effect

Anti-Hair Loss Lotion

Soothing & Moisturising Scalp Lotion

Clarifying Scalp Lotion

3. Plantebaserede phyto-ekstrakter og andre hår-boostende ingredienser.

Plantebaserede phytoekstrakter som "Hair Plus Complex" er en kraftfuldt og innovativ ingrediens der modvirker hårtab og lover synlige resultater blot efter 3 måneder. Du finder "Hair Plus Complex" i Anti-Hair Loss Lotion. Efter brug vil du både opleve at hårvæksten boostes, der kommer både flere hår og håret vokser samtidig hurtigere. Hårtab reduceres og håret vil generelt have mere volumen. Hair Plus Complex genskaber de rette betingelser for en sund hovedbund og booster generelt hårets vækst. Kan bruges både af mænd og kvinder. NB! Denne ingrediens virker ikke på hormonel hårtab.

Ekstrakt af fransk strandfyr - pycnogenol har også vist sig at være ganske effektiv mod hårtab.

Andre hår-boostende ingredienser som koffein, spirulina, olivenbladsekstrakt, bukkehornsfrø mm finder du i følgende produkter:

Strengthening Hair Mask with Spirulina - Styrkende hårmaske med spirulina. Ideel til hår der lider af hårtab, tyndt hår og hår der generelt trænger til ekstra pleje. Rig på vitaminer og mineraler. Styrker medtaget og stresset hår. Indeholder spirulina (rig på vitaminer, aminosyrer og mineralsalte), havre, padderok, ginseng, aloe, vegetabilske olier, hvede- og sojaprotein, Styker håret, virker fugtgivende og reducerer spaltede spidser. 

Strengthening Hair Shampoo with Spirulina - beriget med spirulina (rig på vitaminer, mineraler og aminosyrer), padderok, ginseng, havre der alle arbejder på at styrke håret og genskabe en sundt, fyldigt og glansfuldt hår. 

Stimulating Olive Leaf Lotion for hair prone to falling out - Stimulerende hår-serum med olivenblads-ekstrakt. Bekæmper oxidativt stress, arveligt, hormonelt og midlertidigt hårtab. Håret bliver synligt mere fyldigt og tykkere. 

Hyalurvedic Fortifying Shampoo - Hyalurvedic Fortifying Shampoo er ideel til fint, tyndt hår og hårtab. Med ayurvediske urter fra Methi (bukkehornsfrø), Maca (Cassia) som begge styker fint og tyndt hår samtidig med at håret får tilført fugt, glans og pleje. Methi er rig på vitaminer og mineraler og virker forfriskende på håret mens Maca er rig på essentielle aminosyrer der virker stimulerende på hårrødderne. Cassia styker hvert hårstrå og efterlader håret blødt, styrker og med mere fylde. 

Stimulating Ylang Ylang Shampoo - Ylang Ylang shampoo mod hårtab.

For bedste resultat anbefales det at bruge den sammen med "Stimulating Olive Leaf Lotion" med olivenbladsekstrakt 

4. Aloe Vera Juice.

Aloe vera styrker håret og tilfører vigtige mineraler. Du kan bruge aloe vera juice som en pre-shampoo hvor du tilfører aloe vera til håret en halv time før du vasker det med en shampoo. Du kan også bruge ren aloe-vera gel som styling. Aloe vera juice er generelt supergod til både hud og hår. Køb her

5. Hørfrøolie og kokosolie

Hørfrø gså kendt som linseed eller flax seed oil er rig på omega 3. Eftersom hår er lavet af protein, nærer omega 3 indholdet hårsækkene og tilskynder dem til en sund, ny vækst. Olien genopliver glansløst hår, gør håret blødt og sundt. Du kan bruge hørfrøolie i både vådt og tørt hår, enten som pre-shampoo, kur eller styling for at modvirke krus. Kokosolie er rig på antioxidanter og vitaminer, især E-vitamin. Bruges som en pre-shampoo hvor olien vil virke blødgørende og styrkende på håret. Håret efterlades silkeblødt og næret.

Køb hørfrøolie her     

Køb økologisk kokosolie her

6. Ricinusolie

Ricinusolie også kaldet Castor er en anden slags olie med gode egenskaber. Kan bruges som styrkende hårkur mod hårtab og som pre-shampoo.

Castor er særdeles god mod hårtab da den tykke olie indeholder en syre der modvirker de hormoner som er skyld i hårtab. Den booster collagen-produktionen så den er også velegnet som ansigtsolie. 

Hvis du drømmer om længere, fyldigere hår, så påfør olien i hovedbunden ved at massere den ind med fingrene. Lad enten olien virke natten over, eller lad den sidde i mindst en time inden hårvask. Du kan også bruge olien på øjenbryn og vipper, og eventuelt skifte makeupfjerneren ud med den naturlige olie.

Køb risinus/castor olie her

7. Henna, amla, cassia og andre ayurvediske urter.

Henna bruges især af orientalske kvinder som et naturligt farvestof. Henna udvindes fra bladene af Lawsonia Inermis. Planten styrker håret og giver mere volumen. Genopretter håret og gør det glansfuldt. Henna farver er et godt alternativ til de traditionelle hårfarver som kan skade dit hår. Se vores udvalg af naturlige hårfarver her.

Amla er pulveriseret ekstrakt fra planten Phyllanthus Emblica ( indisk stikkelsbær). Brugt af indiske kvinder på grund af plantens mange gode egenskaber. Rig på c-vitamin der er med til at holde hovedbunden sund. Styrker håret og forebygger hårtab. Virker genoplivende på hårfraven.

Produkter med Amla:

Vegetable Silicone + Amla Hair Active  styrker håret og gør det silkeblødt. Kan også masseres ind i hovedbunden hvor den virker blødgørende, rensende og genoprettende. Kan også bruges til tøøre spidser. 

Hyalurvedic Revitalising Hair Mask er ligeledes formuleret med Amla og andre gavnlige ayurvediske urter.

Hyalurvedic Revitalising Shampoo med amla, althea og cassia.

Gyada har lavet en hel serie med shampooer og kure der indeholder ayurvediske urter. Hele serien hedder Hyalurvedic.

Heat Protection Spray With Amla beskytter håret mod varme og styling.

Cassia er en anden farveurt med lindrende og helbredende egenskaber. Den styrker håret og er særdeles god ved beskadiget hår. 

8. Rosmarin til håret.

Rosmarin stimulerer blodcirkulationen i hovedbunden og virker derfor også stimulerende på hårvæksten. Du kan både bruge rosmarinvand og rosmarin æterisk olie til at booste hårvæksten. Rosmarin æterisk olie kan bruges i en olie hårkur som du kan bruge før du går i seng eller en time før du vasker hår.

Eksempel på en hårkur med æterisk rosmarin olie:

50 ml ricinusolie - Køb her

50 ml jojobaolie - Køb her

1 ml æterisk rosmarinolie - køb her

Alle ingredienser blandes sammen. Olien kan påføres i fugtig eller tørt hår. Massér kuren godt ind i hovedbunden og lad den virke mindst en time før du vasker håret.

Du kan også bruge rosmarin hydrolat/vand til at spraye dit hår efter du har vasket det. På den måde virker rosmarin vandet på 2 måder. Du booster hårvæksten og giver samtidig dit hår en sur skyldning. Syreskyldning betyder at det produkt du tilfører håret har en lettere sur pH værdi, som er med til at lukke hårstrået og gøre håret blødt og blankt. Køb rosmarin hydrolat her

9. Koffein.

Koffein giver energi og virker opkvikkende. Men det viser sig at koffein også er ganske gavnlig for hårvæksten. Videnskabelige undersøgelser viser at der er en klar sammenhæng mellem koffein og hårvækst. Koffein viser sig at være i stand til at stimulere hårsækkene, og det gælder både hvis du drikker kaffe eller du bruger hårprodukter med koffein. Koffein virker styrkende på blodcirkulationen. Når blodcirkulationen boostes får hovedbunden tilført mere ilt og næringsstoffer som derved sætter gang i hårvæksten. Koffein er også rig på antioxidanter der virker beskyttende på håret så fysiske stresssymptomer og frie radikaler bekæmpes. 

Maternatura har udviklet et sæt mod hårtab hvor de aktive ingredienser er ginseng, koffein. og olivenbladsekstrakt. 

Ginseng fremmer hårvæksten og virker genoplivende på håret.

Menthylnikotinat: Forbedrer hudens mikrocirkulation, hvilket potentielt øger næringsstofstrømmen til hårsækkene.

Koffein forbedrer blodcirkulationen og gør at hovedbunden iltes og næres.

Olivenbladsekstrakt bekæmper frie radikaler og fremmer en sund og hurtig hårvækst. 

Køb hele sættet her.

 

10. Brug en specifik shampoo mod hårtab

Brug af en shampoo specielt formuleret til at stimulere og styrke håret kan være en god idé til at modvirke hårtab.

Anti-hårtabsshampooen fra SativAction-linjen er et koncentrat af naturlige aktive ingredienser med stimulerende og styrkende kraft. Formlen er baseret på præbiotika der styrker hudens naturlige mikroflora der fremmer hårets sundhed. Indeholder:

Koffein giver energi og fremmer hårvæksten.

Hamp, mynte og ingefær der alle virker stimulerende på hårvæksten. Shampooen kan bruges af både mænd og kvinder. Køb den her

Strengthening hair Shampoo with Spirulina - køb her

Stimulating Ylang Ylang Shampoo - køb her

Hyalurvedic Fortifying Shampoo - køb her

Kommentarer

Indsend kommentar


Søndag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Januar Februar Marts april Maj Juni Juli august september Oktober november december