Header

Acerola

person Udgivet af: Ren hudpleje list I: Plante Bibliotek access_time Dato: comment Kommentar: 0 favorite Hit: 1748

Acerola bliver kaldet for Barbados-kirsebær. Den modne frugt er en klarrød halvtropisk frugt der er utrolig rig på C-vitamin. 

Acerola er en frugt der kommer fra et forholdsvist lille og smalt træ der kan blive op til 5 meter. Træet producerer en frugt der minder om kirsebær, derfor bliver Acerola og så kaldet for Barbados-kirsebær. Den modne frugt er saftig og smager syrlig. Acerola vokser både vildt og i plantager i det nordøstlige Brasilien. I Brasilien er Acerola-juice ligeså almindeligt som appelsin-juice er herhjemme. Acerola er en klarrød halvtropisk frugt der er utrolig rig på C-vitamin. Efter hvad man ved, forekom­mer C-vitaminet ingen steder i natu­ren i så righoldig grad som i Acerola-bærret. Acerola-træets kirsebærlig­nende frugter har man dyrket på de Caribiske øer i generationer og der benævnt disse med et flertal af navne som f. eks. Barbados-kirsebærret, det vestindiske kirsebær, Puerto Rico-kirsebærret og naturligvis også Acerola-bærret. Ligesom Acai bær holder de sig kun friske i kort tid efter plukning. De frysetørres straks efter plukning og kan i Danmark i stedet købes i pulverform, som tilsættes for eksempel smoothies. Acerola er som nævnt utrolig rig på C-vitamin, som styrker immunforsvaret og beskytter kroppen mod ­virus, bakterier og andre uønskede mikroorganismer. C-vitamin beskytter også kroppen mod angreb af frie radikaler. Det hjælper til dannelsen af kollagen og er med til at give en smuk og sund hud. Appelsiner har et C-vitaminindhold på ca. 0,05% C-vitamin (i en skrællet appelsin). Acerola kan indeholde helt op til 4,5% C-vitamin. Acerola indeholder foruden C-vitamin også dobbelt så meget magnesium, Vitamin B5 og kalium som appelsiner. Bærret er også rig på A-vitamin ( fra 1290 mcg til 3750 mcg/100g ) og kan sammenlignes med gulerødder der indeholder 3300 mcg/100g. I hudpleje virker Acerola som en kraftig antioxidant og er derfor super til træt og ældet hud. Acerola virker anti-bakteriel og modvirker også svamp. Bruges i anti-age produkter da den virker regenererende på cellerne og i fodcremer på grund af den anti-bakterielle egenskaber. Modvirker frie radikaler og booster kollagen så huden bliver mere fast og ungdommelig.

Flere indlæg

I samme kategori

Kommentarer

Indsend kommentar


Søndag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Januar Februar Marts april Maj Juni Juli august september Oktober november december