Header

Avena sativa

person Udgivet af: Ren hudpleje list I: Hudpleje access_time Dato: comment Kommentar: 0 favorite Hit: 1879

Er havre det nye hit i hudpleje ?

Havre - det nye vidundermiddel i hudpleje.

 
 
Vi kender alle havre og det har i mange år været en morgenklassiker i form af havregryn/grød. Det har i mange år også været brugt til at lindre hudproblemer som tør, kløende og irriteret hud. Havre hedder på latin Avena Sativa og indeholder en lang række næringstoffer.
 
Essentieller fedtsyrer - fugter og beskytter huden.
Fibre - som beta glucan. Beta Glucaner er fibre (polysaccharid molekyler), der findes i cellevæggen af visse kerner, svampe og gær-arter. Helt nye undersøgelser viser at disse molekyler er i stand til at trænge ind i epidermis, og nå helt ned til dermis (hvor rynkerne dannes) og her virker de både fugtende, udglattende og helbredende. Øger hudens modstandskraft mod oxidativ stress og reducerer rynker.
 
Antioxidanter som avenanthramides og ferulasyre. Beskytter huden mod forurening.
Aminosyrer specielt leucin. Proteiner er opbygget af aminosyrer og er særdeles vigtig når huden skal forblive sund.
Enzymer, renser og exfolierer huden blidt.
Vitaminer og mineraler, specielt B6, E-vitamin, Niacin, Thiamine og mineralerne Magnesium og calcium.
Ceramider - en slags voksagtige fedstoffer i huden. En sund og tæt overhud består af 50% ceramider. Ceramider hjælper huden med at holde på fugten og er alfa omega for en sund og stærk hud.
 

Havretyper i vores hudpleje:

 
Kolloid havre er et ultrafint malet pulver. Kolloid havre har den evne at det beskytter huden og binder fugt. Det tilfører huden en beskyttende hudbarriere. Kolloid Havre beroliger og genopretter huden, herunder også hudens pH-værdi. Særdeles velegnet til irriteret hud, tør hud, rødme, eksem hud, moden hud og psoriasis.
Indeholder hele 5-6% beta glucan,  Kolloid havre kan bruges i næsten alle slags kosmetikprodukter som hårpleje, hudpleje, makeup, produkter til børn og ansigtspleje.
 
Havreolie - rig på ceramider og antioxidanter, genopbygger hudens barriere og minimerer tab af essentielle fedtsyrer. Virker yderst fugtende og blødgørende.
 
Havre silke - indeholder hele 7% havreolie, 12% proteiner og 1% beta glucaner. I hårprodukter som shampoo giver det fylde til håret og hudpleje giver det huden glød og liv, samtidig med at det absorberer talg. Tilfører hud og hår en silkeagtig blødhed. 
 
Hydrolyseret havreprotein er havreekstrakt rig på proteiner og oligosaccharider ( en slags kulhydrater)er utrolig god til hudpleje da det ikke kun fugter huden, men også virker blødgørende og skaber en beskyttende, næsten usynlig hinde på huden. Beriger huden med næringsstoffer der hjælper med at reducere tegn på ældning ved at tilføre  en stor mængde fugt til huden som bliver "låst inde".  
 
Havre ekstrakt - rig på beta glucaner bidrager til cellefornyelse og er særdeles god i anti-age cremer. Yderst fugtgivende. Vores CO2 havre ekstrakt er yderst rig på næringstoffer. Ekstraktet kommer fra finsk havre og er udvundet igennem CO2 ekstraktion. De finske havresorter er beriget med en lang række næringsstoffer, der tillader planten til at overleve under ekstreme klima forhold i regionen. Ekstrakten er en koncentreret blanding af disse essentielle næringsstoffer, som indeholder den perfekte blanding af alfa-tocopherol, alfa-tocotrienol, linolsyre og oliesyre og er fremragende til anvendelse i kosmetik til følsom hud og hår.
 
Havre er især velegnet til moden, tør, stresset hud samt hudproblemer som eksem, kløe, rødme og psoriasis.
 

Kommentarer

Indsend kommentar


Søndag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Januar Februar Marts april Maj Juni Juli august september Oktober november december