Header

Deodoranter med naturlige ingredienser

person Udgivet af: Ren hudpleje list I: Hudpleje access_time Dato: comment Kommentar: 0 favorite Hit: 1739

Info om deodorant ingredienser


Naturlige ingredienser bekæmper effektivt de bakterier der forårsager svedlugt

Det betyder at du let kan undgå aluminium klorid, parabener og skadelig kemi i din deo samtidig med at du effektivt er beskyttet

Naturlige deodoranter uden skadelig kemi

Forbliv frisk og beskyttet hele dagen!
 
Vi har udnyttet egenskaberne fra effektive planteekstrakter, planteolier, voks, æteriske olier og andre råmaterialer for at kunne give dig en følelse af friskhed og komfort hele dagen. De er nøje udvalgt efter deres egenskaber og virker både mildt svedhæmmende og bakteriedræbende for at kunne holde effektivt hele dagen igennem.
 
Inden vi gik i gang med at udvikle deodoranter var vores kriterier følgende:
1. De må ikke give svien på huden når de bliver påført, selv ovenpå nybarberet hud skal der ikke være nogen gener. 
2. De må ikke lukke af for hudens naturlige perspirering.
3. De må ikke forstyrre hudens naturlige bakterieflora.
4. De skal være effektive i at bekæmpe de bakterier der giver lugtgener.
5. Selvom vore deodoranter ikke er såkaldte "antiperspirante", her vi tilsat naturlige svedhæmmende ingredienser fra ler, pileurt, salvie og krystaller. Ingen af disse lukker for hudens naturlige perspirering, men kan hæmme den, så man ikke "storsveder"!
                        

Deodoranter - hvilke ingredienser skal man undgå?

 

Aluminium klorid + aluminium klorohydrat:

Aluminium salte som hyppigt anvendes i antiperspiranter. De blokerer svedkirtlerne og forhindrer dermed dannelsen af sved. Det synes umiddelbart ikke som en god ide at blokere for svedkirtlerne. Kroppen kan derved ikke skille sig af med affaldsstoffer den har brug for at komme af med.

 
Aluminium klorid har en molekylemasse (250- 350 Dalton) som gør det muligt for dem at penetrere huden og trænge ind i kroppen. Når de er absorberet, kan aluminium molekyler være ioniseret, og dermed danne frie radikaler. Frie radikaler kan trænge igennem cellemembraner og negativt påvirke nyre, lever, hjerne, brusk og knoglemarv. Aluminium i større mængde er aldeles uønsket i kroppen og man mener det kan kædes sammen med Alzheimers og brystkræft, men mistanken er ikke entydigt blevet bekræftet. Miljøstyrelsen afventer en videnskabelig udredning fra EU, som skulle være på trapperne. De fleste antiperspirante deodoranter indeholder desværre ikke information om hvor meget aluminium der er tilsat. Krystaldeodoranter består af alun, som er aluminiumsulfat. De indeholder også (som fremgår af navnet) aluminium, men har en langt større molekylemasse (650 Dalton), hvilket betyder at det ikke kan optages gennem huden. Maximum størrelsen som kan absorberes er 500 Dalton og derunder. Ammonium Alum/potassium alum forbliver på hudens overflade, hvor det hæmmer væksten af de bakterier der forårsager svedlugten. Potassium Alum indeholder en negativ ionladning, som gør at det IKKE kan passere cellemembraner, og er på Miljøstyrelsen's liste over "sikre og ufarlige emner".

Triclosan: 

Er et organisk antibakterielt stof, som der bliver set på med skeptiske øjne. Stoffet har vist sig at kunne være hormonforstyrrende, i en sådan grad at det kan ændre kønnet på fisk. Det er også mistænkt for at kunne gøre bakterier resistente overfor antibiotika.
 

Parabener: 

Parabener (methyl, ethyl, propyl mm) er udvundet af giftigte petroleumkomponenter
  

Talkum: 

Talkum kan indeholde asbestfibre, så derved frarådes det.

 

Bagepulver:

Bagepulver (natrium bicarbonat) har en pH på 8,3 og kan efter kort tids brug irritere/ætse den sarte hud under armene. Det er ikke på nogen "forbudt" liste, og kan man tåle det, er det et effektivt deodorantmiddel.

Gå til udvalg af DEODORANTEr uden aluminium klorid og skadelig kemi 

Aktive og naturlige ingredienser i vore deodoranter:

For din sundhed anbefaler vi at bruge naturlige deodoranter. I Ren hudpleje bruger vi følgende ingredienser for at du effektivt er beskyttet mod svedlugt hele dagen. 
 

Troldnød: 

Troldnød er astringerende, og virker ved at porerne lukker sig en smule sammen så mængden af sved reduceres.

 

Mælkesyre:

Hjælper med at bevare din huds naturlige pH-værdi
 

Potassium Alum:

Trænger IKKE ind i kroppen, da molekylerne er for store. Se beskrivelsen øverst på siden. Det tilstopper ikke porerne, og tillader kroppen at ånde. Det er et mineralsalt, der findes i malmen bauxit. Virker som en mild "antiperspirant", der forhindrer svedlugt. Uden aluminiumklorid.

 

Kokosolie:

Kokosolie er rig på laurinsyre, som er kendt for sin antibakterielle og svampedræbende virkning.
 

Kiselsyre:

Kiselsyre (silica) modvirker bakterievækst og bekæmper svedlugt.
 

Kaolin: 

Er med til at absorbere sved og virker samtidig blødgørende på huden.
 

Pileflet:

Pileflet (Arrowrrot) absorberer fugt og gør at din deostik/roll-on glider bedre på huden. 
 

Jojobaolie:

Er egentlig ikke nogen olie, men en voks. Den har en blødgørende effekt på huden og afhjælper tilstoppede hårsække og indgroede hår.
  

Aloe vera:

Er i tusindvis af år blevet brugt til skønhedspleje og som sårhelende middel. Ale vera har en antibakterial effekt.
 

Grapefrugtkerneekstrakt: 

Anvendes som bakteriedræbende middel. Det virker desinficerende på huden og kan bruges til forskellige ting i den daglige hygiejne, som tandkødsbetændelse, neglesvamp, ansigtsrens, deodoranter og fodpudder. Tilsat i deodoranter virker det ikke som en antiperspirant men dræber de bakterier der er årsag til at sveden lugter. Det forhindrer ikke sveden i at trænge frem. Grapefrugtkerneekstrakt er fuldstændigt uskadeligt.
På mange hospitaler tilsættes grapefrugtkerneekstrakt som tilsætningsstof til linnedvask for at komme stafylokokker, streptokokker og salmonella til livs. 
 

Farnesol:

Bekæmper de bakterier der forårsager svedlugt, men forhindrer ikke kroppen i at svede.
 

Citronsyre-ester:

Gør pH-værdien lavere og hindrer derved bakterievækst
 

Zink ricinoleate:

Et et zink salt der er udvundet af tyrkisk rødtolie. Det bekæmper effektivt de bakterier der forårsager at sveden lugter. Det er på listen over fuldstændigt "sikre emner" men ingen regler uden undtagelser. Det kan hos nogle mennesker give en allergisk reaktion. Hvis huden bliver rød eller hævet, stop brugen af deodoranter med zink ricinoleate.
 

Æteriske olier: 

En stor del af alle æteriske olier er både anti-bakterielle, svedhæmmende, svampedræbende og desinficerende. Derfor virker de bredspektret i deodoranter når det gælder om at forhindre at sveden lugter. Som med
alle æteriske olier kan de indeholde parfumestoffer der er allergifremkaldende.
 
 

Gode råd

Når man skifter til en almindelig deodorant vil kroppen i nogen tilfælde rense ud efter mange års brug af
antiperspiranter der har lukket af for svedkirtlerne/porerne. Når porerne åbnes igen kan man opleve at man sveder og lugter mere. Nogle vil skynde sig tilbage til deres gamle deodorant. Her er nogle tips der kan afkorte denne periode.
 
1.Undgå brug af deodorant lige efter barbering, hvis huden er sart og har små rifter.
2.Vælg tøj af naturligt materiale (bomuld, silke, bambus) Syntetiske materialer lader ikke kroppen ånde i samme grad som naturlige stoffer.
3.Vask dig grundigt under armene, gerne med en badesvamp. Brug også gerne en loofahsvamp og tørbørst dig på underarmene inden du tager et bad. Det øger blodcirkulationen.
4.Skift gerne mellem 2-3 naturlige deodoranter, og find den der virker mest effektivt for dig.
5.Drik rigeligt med vand og spis sundt, da "renere" mad giver mindre kropslugt.
6.Dyrk mere motion og sved alt det du kan. Det får svedkirtlerne til at fungerer normalt igen.
7.Skær ned på junkfood, rødt kød og meget krydret mad.
 

Kommentarer

Indsend kommentar


Søndag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Januar Februar Marts april Maj Juni Juli august september Oktober november december