Header

Mad der giver en bedre søvn

person Udgivet af: Ren hudpleje list I: Opskrifter og gode råd access_time Dato: comment Kommentar: 0 favorite Hit: 1548

Sov bedre med disse råd

Der er en tydelig forbindelse mellem, hvad du spiser og hvordan du sover. Her er listen over hvilken mad, du bør spise for at opnå den bedste hvile, og hvilken du bør undgå, hvis du vil stå udhvilet op næste morgen.

Hvis du har problemer med at falde i søvn er det en god ide at få lidt i maven inden du lægger dig til at sove. Et lille måltid vil være godt for dit fordøjelsessystem, spiser du for meget får det den modsatte effekt.

Undgå for fede fødevarer før du skal sove. Forskere har fundet frem til at det påvirker din søvn negativt. Ligeledes vil for meget koffein forstyrre din søvn. Koffein kommer ikke bare fra kaffen, men også igennem chokolade, cola, te og tilmed koffeinfri kaffe.

Medicin kan også indeholde koffein, det kan f.eks. være smertestillende piller, vægttabspiller, hoste eller forkølelsesmedicin. Undgå koffein mindst 3-4 timer før du skal sove. Du kan altid tjekke etiketten.

Fødevarer der fremmer en god søvn: Bananer (rig på kalium og magnesium. For størst effekt: Spis en halv banan mindst en times tid, før du kravler til køjs.) Ananas (indeholder også tryptofan) frø, spinat (indeholder magnesium, som hjælper med at regulere balancen i tarmsystemet. Spinat indeholder også meget calcium som har med kroppens produktion af melatonin at gøre, dadler, riskiks, ovnbagte kartofler, mango og figner. KAMILLETE. Kamille indeholder æteriske olier, der har en antiinflammatorisk og antibakteriel effekt på din krop og virker beroligende og afslappende. Og i teform er den en klassiker til at fremme søvnen. For størst effekt: Undgå for store mængder te tæt på sengetid, da du ellers risikerer at få nattesøvnen afbrudt af tissetrang og toiletbesøg. Drik derfor din kamillete et par timer før, du går i seng. GRÆSKARKERNER. Græskarkerner er en af de bedste kilder til tryptophan, som gavner produktionen af søvnhormoner, og de hjælper dig derved til en bedre nattesøvn. For størst effekt: Du kan spise en lille håndfuld græskarkerner som snack i løbet af dagen. Foretrækker du at spise dem sammen med andet, så drys dem i din morgenmad..HAVREGRYN .Havregryn indeholder langsomme kulhydrater, der holder dig mæt natten igennem. Kulhydraterne er samtidig med til at udløse serotonin, der virker beroligende og afstressende på krop og hjerne. Mandler indeholder tryptophan samt en lang række mineraler, bl.a. magnesium, der virker afslappende på musklerne. For størst effekt: Spis en lille håndfuld mandler i de tidlige aftentimer. havregryn. For størst effekt: Spis en lille skål havregryn en til to timer før sengetid. Undgå så vidt muligt sukker på grynene, da det skaber uro i kroppen. VINDRUER Som den eneste frugt indeholder vindruer melatonin. De kan derfor få os til at slappe af og regulere vores døgnrytme. Det er druesorterne Nebbiolo, Merlot, Cabernet Sauvignon, Sangiovese og Croatina, der indeholder melatoninen. Det kan samtidig være forklaringen på, at rødvin også virker søvndyssende. For størst effekt: Snup en håndfuld friske vindruer i løbet af eftermiddagen eller aftenen.

En god nat drink

Om man skal tage sig en drink før sengetid kan være lidt af et dilemma. Alkohol kan hjælpe dig med at falde i søvn, men du risikerer at vågne op om natten, ligesom du kan få en mindre rolig søvn, hovedpine, nattesved og mareridt.

Hvis du alligevel vælger at tage en drink inden sengetid, så sørg for at drikke ligeså meget vand.

Drik ikke for meget

Det er vigtigt at sørge for at drikke tilstrækkeligt med vand i løbet af dagen. Men hold igen med drikkeriet, når du nærmer dig sengetid. Din søvn bliver afbrudt, hvis du skal ud og tisse i løbet af natten.

Stærk mad 

For rigtig mange, der har problemer med at falde i søvn, er krydret mad en dårlig ide. Fordøjelsessystemet arbejder langsommere, når du sover, og det kan bl.a. betyde, at du får halsbrand af den stærke mad.

Er du fan af det krydrede køkken, så skal du sørge for at spise mindst fire timer før du skal sove. Undgå lige før sengetid: Nye, kogte kartofler, Brune ris, Kirsebær, Grapefrugt, Tomatjuice, Æbler, Blommer, Fuldkornspasta

 

Kommentarer

Indsend kommentar


Søndag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Januar Februar Marts april Maj Juni Juli august september Oktober november december