Header

Værd at vide om sulfatfri og silikonefri shampooer

person Udgivet af: Ren Hudpleje list I: Hårpleje access_time Dato: comment Kommentar: 0 favorite Hit: 20316

Lidt om hårpleje uden sulfater og silikone


Sulfatfri og silikonefri shampoo - shampoo uden SLS OG SLES
 

I vores udvalg finder du sulfatfri og silikonefri shampoo, der er fremstillet af de mildeste plante-baserede vaskeaktive stoffer, fra naturlige vegetabilske olier.

De kan bruges af alle og er særdeles velegnet til sensitiv hud. De er grønne, miljøvenlige og til alle hår- og hudtyper. Blid og skånsom hårvask der bevarer den naturlige fugtbalance. Ph-venlig. Stort indhold af plejende ingredienser. Gør håret sundt, glansfuldt og smidigt. Du får dit naturlige hår og sunde hovedbund tilbage.

I vores sortiment kan du vælge mellem flere skønne silikonefri og sulfatfri shampooer: 

 

Hvorfor vælge en sulfatfri/silikonefri shampoo ?

 

Lidt om SLS og SLES....

Hårshampoo er designet til at opløse fedt og snavs i hår og hovedbund. De mest almindelige sæbestoffer i shampoo er sodium laureth sulfat ( SLES) og sodium lauryl sulfat (SLS). SLS/SLES findes i de fleste hårshampooer, kropssæber og i tandpasta. Begge sæbestoffer virker hudirriterende og kan resultere i tør og kløende hud. I korte træk virker SLS :
  • SLS kan ødelægge hårets beskyttende overflade (kutikellaget) og hårets naturlige proteiner vaskes ud og håret bliver derved mindre modstandsdygtigt overfor ydre påvirkninger.
  • SLS kan virke hudirriterende på hovedbunden, forårsage hårtab og give allergi.
  • SLS kan give øjenskader hos voksne og børn.
SLS er blevet forbudt i skumbad fordi det svækker hudens naturlige forsvar. SLS kan reagere med andre kemikalier som bl.a. Cocamide Mea og danne kræftfremkaldende forbindelser. Desuden kan SLS være hormonforstyrrende og give hårtab. Det bruges primært fordi det er billigt og fordi det giver et rigt skum.
Er alle sulfater farlige ? Det korte svar er nej, men de kan være yderst irriterende på hår, hud og hovedbund. Sulfaternes job er netop at fjerne snavs, overskydende sebum og produktophobninger. Problemet er bare at sulfater som SLS/SLES er lidt for effektive og fjerner dermed hudens/hovedbundes naturlige sebum (olier i hovedbunden), og efterlader hovedbunden tør, irriteret og ubeskyttet. De naturlige olier i hovedbunden er med til at beskytte huden og er nødvendige for at holde dit hår sundt, glansfuldt og fugtet. Når disse naturlige olier forsvinder efterlader det din hovedbund udsat for tørhed, irritationer, skæl og i værste fald hårtab. Det kan også resulterer i at dit hår hurtigt bliver fedtet, fordi hovedbunden prøver at kompenserer for tabet af sebum. Der findes andre sulfater som er meget mildere for hår og hovedbund. Sodium Coco Sulphate er en af dem. Den er udvundet af kokos og virker ikke udtørrende på huden. Så du behøver ikke at undgå alle sulfater men SLS/SLES er helt klart de to der skaber flest problemer.
Hvordan kan du vide om en shampoo uden sulfater er noget for dig? Der findes flere gode grunde til at skifte til en sulfat-fri shampoo. Hvis du har krøllet hår skal du overveje at undgå produkter med SLS/SLES alene af den grund at krøllet hår har brug for MASSER af fugt. Fugt hjælper med at holde dine krøller smukke, spændstige og sunde. Fugt forhindrer også krus så der er god grund til at skifte til en shampoo med mildere sulfater eller helst en sulfat-fri shampoo. Husk at hvis du har krøller er det ideelt at bruge en god balsam og hårmaske som giver de bedste betingelser for et smukt og sundt hår. Italienske Gyada er i særklasse når det gælder om at udvikle innovative og naturlige hårprodukter specielt designet til forskellige hårtyper og behov. De er formuleret uden SLS/SLES, silikone, parabener og er nikkel testet og så er alle deres produkter veganske. Til dig med krøllet hår kan vi varmt anbefale Curl Defining Shampoo og Curly Hair Conditioner.
Til dig der farver dit hår eller får andre kemiske behandlinger kan en sulfat-fri shampoo også være et godt valg. Hår der farves ofte er mere tørt og sårbart. En shampoo uden sulfat er også med til at bevare din hårfarve længere. Hvis dit hår er tørt, glansløst og virker medtaget er der ligeledes flere grunde til at bruge en shampoo uden sulfater. Som med krøllet hår har tørt hår generelt brug for meget fugt. Her anbefaler vi Anti-frizz Shampoo, og Strengthening Hair Shampoo with Spirulina.
Hvis dit hår er skadet og knækker let, spidserne virker spaltede og håret virker tungt så er en sulfat-fri shampoo også noget for dig. En af grundende hertil er at der kan være ophobninger fra sulfater, rester fra stylingprodukter og anden kemi. Ophobninger er også med til at de gode plejende aktive stoffer i dine hårprodukter ikke længere kan trænge ind i håret. 
Prøv eventuelt Strengthening Hair Shampoo with Spirulina og Volume Shampoo eller tjek alle produkter ud fra Gyada og du vil helt sikkert finde et produkt der kan give dig dit sunde og glansfulde hår tilbage. 
Til dig med en tør og kløende hovedbund, skæl problemer, fint og klasket hår er en sulfat-fri shampoo også et godt valg.  Volume shampoo til fint hår der klaskerUltra-mild Shampoo til den sarte hovedbundClarifying Shampoo til skæl og Strengthening Hair Shampoo with Spirulina til tørt og medtaget hår der trænger til ekstra pleje.
Hvis du vasker dit hår hver dag kan det også være med til at udtørre både hår og hovedbund. Her anbefaler vi Ultra-mild Shampoo. Hvis du kan springe en hårvask over et par gange om ugen vil det hjælpe din hovedbund tilbage i balance. I visse tilfælde kan det også afhjælpe problemer med at dit hår fedter hurtigt, fordi din sebum-produktion kommer tilbage i balance. 
 

Lidt om silikone...... 

Silikone i hårprodukter giver glans og silkeblødt hår. Det er et produkt der virker på "overfladen" og giver en vis beskyttelses effekt. Silikone opdeles i 3 kategorier: Ikke vandopløselige, vandopløselige og tilsidst næsten vandopløselige. Silikone SKAL være vandopløselig fodi man jo skyller det ud med vand. Hvis ikke det er vandopløseligt bliver det siddende i håret og på hovedbunden og med tiden virker silikonen som en "frakke" på håret og forhindrer plejende ingredienser/hårfarve at trænge ind i hårstrået. Det kan føre til hårtab, ekstrem tør og kløende hovedbund samt tørt og ødelagt hår. Bivirkningerne ved billig silikone er:
  • Allergi-fremkaldende
  • Håret bliver tungt og livløst
  • Håret kan blive afhængig af silikone, og det kræver større mængder for at opnå den samme effekt.
  • Håret kan med tiden ikke tage imod farve eller optage plejende ingredienser.
Når du skifter til en sulfatfri shampoo uden silikone vil du øjeblikkeligt mærke en forskel. Alle vil i princippet have gavn af en sulfat-fri shampoo selvom nogle mennesker i begyndelsen vil opleve at håret skal vænne sig til den nye shampoo. Det kan være følgende:
Nogle vil opleve at håret bliver mere fedtet, hvilket kan skyldes at hovedbunden til start stadig vil kompensere for det fjernede fedtstof forårsaget af SLS.
 
Personer med fint og tyndt hår kan opleve at håret mangler den fylde og volume de er vant til. Efterhånden som hvert enkelt hårstrå får det bedre vil det samtidig "lukke sig mere til" og er derfor beskyttet. Tilgengæld vil et sundt og "lukket" hårstrå ikke have den samme vandoptagelse som tidligere og kan derfor virke finere. Gyada Volume Shampoo uden sulfater hjælper samtidig dit hår med at genskabe dets fylde. Læs mere her
 
Andre igen vil opleve at håret synes mere tørt. Det kan skyldes at den tidligere sulfat shampoo også indeholdt en del silikone der gjorde at håret syntes blødere.
 
Nogle ønsker ikke at skifte permanent da tilvænningsprocessen synes for besværlig og bliver ved deres gamle shampoo. Her skal man huske på at processen kan sammenlignes med en slags "afgiftningskur" på håret som deraf vil reagere anderledes et stykke tid. Det er helt normalt og dit hår og hovedbund vil i sidste ende takke dig for det. Dit hår vil genvinde sin naturlige glans og få masser af volumen og spændstighed tilbage.
 
Det kan tage alt fra få dage og op til et par uger at vænne sig til en sulfat-fri shampoo. Yderligere kan der gå et par uger mere før dit hår er helt fri for silikone-rester og andre skadelige stoffer. På bare 4 uger kan du få et supersundt hår. 
 
På grund af de manglende sulfater kan man opleve at sulfat-fri shampooer ikke skummer lige så meget. Vi tilbyder  forskellige slags sulfatfri shampooer samt shampooer uden SLS/SLES, alle er designet til forskellige behov. Vores sulfat-fri shampooer giver et rigere skum end andre sulfat-fri produkter. Det tilrådes som med almindelig hårvask at vaske dit hår 2 gange. Første gang bruger du kun en lille mængde som du masserer ind i hovedbunden og skyller ud. Anden gang bruger du en lidt større mængde shampoo som til gengæld giver et rigt skum. Vore shampooer er drøje i brug og husk at det kun er nødvendigt at vaske dit hår hver 2.-3. dag.  Alle vore shampooer, hårkure, styling-produkter mm er formuleret uden silikone.
Se evt. også vores sulfatfri og silikonefri tørshampoo:

God fornøjelse!

Kommentarer

Indsend kommentar


Søndag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Januar Februar Marts april Maj Juni Juli august september Oktober november december