Header

Værd at vide om sulfatfri og silikonefri shampooer

person Udgivet af: Ren Hudpleje list I: Hårpleje access_time Dato: comment Kommentar: 0 favorite Hit: 15817

Lidt om hårpleje uden sulfater og silikone


Sulfatfri og silikonefri shampoo - shampoo uden SLS OG SLES
 

I vores udvalg finder du sulfatfri og silikonefri shampoo, der er fremstillet af de mildeste plante-baserede vaskeaktive stoffer, fra naturlige vegetabilske olier.

De kan bruges af alle og er særdeles velegnet til sensitiv hud. De er grønne, miljøvenlige og til alle hår- og hudtyper. Blid og skånsom hårvask der bevarer den naturlige fugtbalance. Ph venlig. Stort indhold af plejende ingredienser. Gør håret sundt, glansfuldt og smidigt. Du får dit naturlige hår og sunde hovedbund tilbage.

I vores sortiment kan du vælge mellem flere skønne silikonefri og sulfatfri shampooer: 

 

Hvorfor vælge en sulfatfri/silikonefri shampoo ?

 

Lidt om SLS og SLES....

Hårshampoo er designet til at opløse fedt og snavs i hår og hovedbund. De mest almindelige sæbestoffer i shampoo er sodium laureth sulfat ( SLES) og sodium lauryl sulfat (SLS). Begge sæbestoffer virker hudirriterende og kan resulterer i tør og kløende hud. I korte træk virker SLS :
  • SLS kan ødelægge hårets beskyttende overflade (kutikellaget) og hårets naturlige proteiner vaskes ud og håret bliver derved mindre modstandsdygtigt overfor ydre påvirkninger.
  • SLS kan virke hudirriterende på hovedbunden, forårsage hårtab og give allergi.
  • SLS kan give øjenskader hos voksne og børn.
SLS er blevet forbudt i skumbad fordi det svækker hudens naturlige forsvar. SLS kan reagere med andre kemikalier som bl.a. Cocamide Mea og danne kræftfremkaldende forbindelser. Desuden kan SLS være hormonforstyrrende og give hårtab. Det bruges primært fordi det er billigt og fordi det giver et rigt skum. Vi bruger i forvejen udelukkende meget milde og hudvenlige sæbestoffer af forsæbet kokosolie, og ikke SLS.
 

Lidt om silikone...... 

Silikone i hårprodukter giver glans og silkeblødt hår. Det er et produkt der virker på "overfladen" og giver en vis beskyttelses effekt. Silikone opdeles i 3 kategorier: Ikke vandopløselige, vandopløselige og tilsidst næsten vandopløselige. Silikone SKAL være vandopløselig fodi man jo skyller det ud med vand. Hvis ikke det er vandopløseligt bliver det siddende i håret og på hovedbunden og med tiden virker silikonen som en "frakke" på håret og forhindrer plejende ingredienser/hårfarve at trænge ind i hårstrået. Det kan føre til hårtab, ekstrem tør og kløende hovedbund samt tørt og ødelagt hår. Bivirkningerne ved billig silikone er:
  • Allergi-fremkaldende
  • Håret bliver tungt og livløst
  • Håret kan blive afhængig af silikone, og det kræver større mængder for at opnå den samme effekt.
  • Håret kan med tiden ikke tage imod farve eller optage plejende ingredienser.
Når du skifter til en sulfatfri shampoo uden silikone vil du øjeblikkeligt mærke en forskel. Alle vil i princippet have gavn af en sulfat-fri shampoo selvom nogle mennesker i begyndelsen vil opleve at håret skal vænne sig til den nye shampoo. Det kan være følgende:
Nogle vil opleve at håret bliver mere fedtet, hvilket kan skyldes at hovedbunden til start stadig vil kompensere for det fjernede fedtstof forårsaget af SLS.
 
Personer med fint og tyndt hår kan opleve at håret mangler den fylde og volume de er vant til. Efterhånden som hvert enkelt hårstrå får det bedre vil det samtidig "lukke sig mere til" og er derfor beskyttet. Tilgengæld vil et sundt og "lukket" hårstrå ikke have den samme vandoptagelse som tidligere og kan derfor virke finere.
 
Andre igen vil opleve at håret synes mere tørt. Det kan skyldes at den tidligere sulfat shampoo også indeholdt en del silikone der gjorde at håret syntes blødere.
 
Nogle ønsker ikke at skifte permanent da tilvænningsprocessen synes for besværlig og bliver ved deres gamle shampoo. Her skal man huske på at processen kan sammenlignes med en slags "afgiftningskur" på håret som deraf vil reagere anderledes et stykke tid. Det er helt normalt og dit hår og hovedbund vil i sidste ende takke dig for det. Dit hår vil genvinde sin naturlige glans og få masser af volume og spænstighed tilbage.
 
Det kan tage et par uger at vænne sig til en sulfat-fri shampoo. Yderligere kan der gå et par uger mere før dit hår er helt fri for silikone-rester og andre skadelige stoffer. På bare 4 uger kan du få et supersundt hår. 
 
På grund af de manglende sulfater skummer sulfat-fri shampooer normalt ikke meget. Vi tilbyder  forskellige slags sulfatfri shampooer samt shampooer uden SLS/SLES, alle er designet til forskellige behov. Vores sulfat-fri shampooer giver et rigere skum end andre sulfat-fri produkter. Det tilrådes som med almindelig hårvask at vaske dit hår 2 gange. Første gang bruger du kun en lille mængde som du masserer ind i hovedbunden og skyller ud. Anden gang bruger du en lidt større mængde shampoo som tilgengæld giver et rigt skum. Vore shampooer er drøje i brug og husk at det kun er nødvendigt at vaske dit hår hver 2.-3. dag. Omryst shampooerne før brug. 
Se evt. også vores sulfatfri og silikonefri tørshampoo:

God fornøjelse!

Kommentarer

Indsend kommentar


Søndag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Januar Februar Marts april Maj Juni Juli august september Oktober november december