Header

Alt om hudpleje

person Udgivet af: Ren hudpleje list I: Hudpleje access_time Dato: comment Kommentar: 0 favorite Hit: 4017

"Our true passion is to make you feel your true beauty"

 

Hos Ren hudpleje fører vi produkter fra forskellige brands der der lever op til kriterier som: bæredygtighed, vegansk, miljøvenlig og naturlig. Samtidig er vi også i gang med selv at udvikle og producere produkter der løbende vil blive tilføjet webshoppen.  

Vores mål er at skabe produkter for alle uanset behov, køn og alder. Vores primære ønske er at tilbyde nogle unikke og eksklusive økologiske skønhedsprodukter.

 

Miljøvenlig og økologisk hudpleje

Vi tilbyder dig spændende, naturlig, miljøvenlig, vegansk og økologisk hudpleje af fineste kvalitet til at fremhæve din naturlige skønhed. 

Udover egne produkter der er under udvikling, tilbyder vi et stort udvalg af produkter fra Phenomé, som er et brand der vægter naturlige, økologiske og bæredygtige råvarer. Alle deres hudplejeprodukter er desuden lavet på plantevand der indeholder en lang række vigtige næringstoffer som vitaminer og mineraler. 

De hudpleje og skønhedsprodukter du finder på Ren Hudpleje er udviklet og produceret i harmoni med mennesker, dyr og miljø. Det betyder meget for os at vores hudpleje er af høj kvalitet og så vidt muligt økologisk. Derfor er alle skønhedsprodukter og hudplejeprodukter vi sælger valgt med omhu for at gi' dig en følelse af velvære, forkælelse og luksus hver dag ! 

Flere og flere hudplejeproducenter er klar over at forbrugerne i dag ikke bare ønsker "grønne" produkter. Den typiske bevidste forbruger sætter i dag høje krav til de produkter de køber. Produkterne skal være high-performance produkter, og gøre en synlig forskel, og samtidig være fri for giftige stoffer. Ren hudpleje mener ikke det giver nogen mening at bruge produkter med "tvivlsomme" stoffer i jagten på skønhed. Før eller senere vil det måske give en uønsket effekt. Vi mener at gode og virksomme produkter er en kombination af naturlig hudpleje og videnskab. Vi kommer ikke udenom aktive ingredienser, hvis produktet skal virke. Vi bruger så vidt muligt økologiske ingredienser af naturlig oprindelse, med undtagelse af få syntetiske aktive emner. For at produkterne skal kunne levere synlige resultater er der flere ingredienser du som forbruger kan kigge efter. 

 

Effektiv hudpleje med aktive ingredienser

Følgende ingredienser er såkaldte high-performance aktive ingredienser som booster collagen-produktionen, som er yderst vigtig når det gælder om skrue tiden tilbage. Med alderen falder produktionen af collagen og det resulterer i ældning af huden.

Peptider

Peptider er kemiske "budbringere" der øger produktionen af kollagen og dermed mindsker rynker. Peptider er kæder af aminosyrer, der går ind og fortæller huden, at den mangler kollagen. Ved at bruge cremer med peptider understøtter man en naturlig proces, og cremerne har ingen bivirkninger. For at nævne nogle få: Matrixyl, Argereline, Palmitoyl Tripeptide-5, Hydrolyzed lupine protein, myristoyl pentapeptide-17. Nogle reducerer dybe rynker og øger produktionen af kollagen, mens andre har en botox-lignende effekt på dynamiske rynker. Der findes mange peptider og de hører helt klart til fremtidens produkter. Nogle er af naturlig oprindelse, mens andre er syntetiske. Peptider er molekyler der består af 2 eller flere Amino syrer. De er mindre end proteiner, og er altså designet til at kunne kommunikere med sunde hudceller og få dem til at forblive aktive.

Ceramider 

Ceramider fungerer som hudbarriere mod udefra kommende skadelige mikroorganismer. Ceramider kan genopbygge hudbarrieren og mindske risikoen for udtørring og rynker.

Hyaluronsyre 

Hyaluronsyre er et sukkermolekyle, som forekommer naturligt i næsten alle levende organismer. Det binder vand og fungerer som et smøremiddel. Hyaluronsyre er også vigtig for transport af næringsstoffer og for at regulere hudens fugtbalance.

Plantestamceller 

Plantestamceller fra blandt andet plantestamceller udtrækkes molekyler, som hjælper stamcellen til at holde funktionen ved lige og stimulerer til dannelse af for eksempel kollagen og elastin.

Vitaminer

Vitaminer som A, B3, C og E er vigtige antioxidanter.

Planteekstrakter og olier 

Planteekstrakter og olier kan indeholde naturlige vitaminer, fedtsyrer og aktive stoffer der tilsammen virker helende og foryngende.

Enxymer

Eksempelvis Co enzym Q 10, findes naturligt i vore celler og hjælper cellerne til at producere energien til alle cellulære processer, fra celleregnerering til kollagensyntese. Det er også et antioxidant og hjælper med at bekæmpe frie radikaler, som skader vores hud og forårsager hudens ældning.

Alge ekstrakter og andre maritime ingredienser

Alge ekstrakter og andre maritime ingredienser er rige på carotenoider, essentielle fedtsyrer, vitaminer og mineraler som tilsammen stimulerer hudens produktion af protein.

I nogle af vore produkter bruger vi æteriske olier. De er først og fremmest tilsat på grund af deres terapeutiske virkning. Duften er en sekundær gevinst. Størstedelen af vore æteriske olier er økologiske. Vi har samtidig et udvalg af produkter helt uden duft, til de forbrugere der ønsker dette. I de produkter hvor vi udelukkende bruger parfumer, vil du under INCI ikke finde nogle af  26 allergene parfumestoffer der i følge EU skal deklareres. Dette skyldes at disse dufte er skabt uden de 26 potentielle allergene parfumestoffer, eller også er de tilstede i en så lille mængde at de ikke skal deklareres. Vi skjuler ikke vore ingredienser, og de vil være synlige ved hvert produkt, hvor du finder dem under produktbeskrivelsen.

Der skal være en balance mellem skønhed og natur. Derfor henvender vores hudplejeprodukter sig til de som tror på at sundhed og skønhed udspringer fra respekt og kærlighed til naturen globalt, og miljøet omkring dig. Vi i Ren hudpleje tror på at skønhed defineres bl.a. ud fra denne ligevægt mellem os mennesker og vores planet. Vi tror på at skønhed fremmer mere skønhed.

Vores hudpleje er biologisk nedbrydelig, og økologisk hvor muligt.  

Om det drejer sig om vores husapotek eller vores anti-age cremer, så bestæber vi os på at produkterne skal kunne gøre en forskel. I bund og grund ved vi alle godt at der ikke findes en creme der kan fjerne rynker helt, men vi i Ren hudpleje tror på at produkt virkelig kan hjælpe med at bekæmpe/reducere ældningstegn og sætte ældningprocessen på "langsommere omdrejninger", så resultatet bliver et yngre udseende. Vi kan heller ikke komme ude om at livsstil hænger sammen med ens udseende. At spise sundt, rense sin hud, drikke nok vand, at få en god søvn hænger nøje sammen med hvordan din hud har det. Sammen med en god livsstil kan pleje- og skønhedsprodukter hjælpe til et yngre og sundere udseende med en naturlig og smuk glød. Du vil se et stort sortiment af hudpleje der ikke kun alene plejer huden, men også giver dig en følelse af fred, glæde, velvære og overskud. 

Vi udvælger levenrandører der forhandler råvarer af høj kvalitet og hvor økologi vægtes højt og med leverandører der handler med lokale producenter og støtter fairtrade. Der anvendes naturlige planteolier af høj kvalitet, fedtstoffer og forskellige slags voks, ekstrakter og tinkturer af blomster, planter, træer og æteriske olier, og alt så vidt muligt økologisk dyrket eller fra kontrollerede vilde voksesteder. Ingen råvarer kommer fra dyr og de produkter vi fører er selvfølgelig heller ikke testet på dyr. Alle produkter du finder på shoppen er velegnet til veganere.

Hvorfor økologisk hudpleje

Langt de fleste mennesker kan sagtens se fordelene ved økologisk kost. Der er også lavet nyere undersøgelser der viser at det faktisk er sundere for kroppen at spise økologisk. Hvad med økologisk hudpleje ? Der foreligger ikke endnu nogle endegyldige beviser for om det er bedre for din hud og krop at bruge økologiske hudplejeprodukter. Så hvorfor vælge økologiske plejeprodukter og makeup ? Svaret er pesticider. Vi har her på siden samlet flere fordele som vi synes bør nævnes.

  • Du siger nej til pesticider, der er ekstremt giftige for kroppen og miljøet. Økologiske landbrug bruger ikke pesticider. Planteekstrakter, vegetabilske olier, tinkturer og andre hudplejeingredienser der bruges i økologiske hudplejeprodukter indeholder derfor heller ikke rester af sprøjtemidler og kunstgødning.

  • Du er med til at passe på miljøet. At vælge økologisk hudpleje reducerer altså din eksponering overfor giftstoffer, og samtidig er du med til at passe på miljøet.

  • Du slipper for at skulle bekymre dig. Huden er dit største organ og det huden udsættes for optages i kroppen. Selv ganske små mængder giftstoffer finder vej ind i kroppen og dens organer. Den gennemsnitlige kvinde bruger mellem 20-44 forskellige produkter om dagen. De ingredienser kroppen herved udsættes for betyder en langsom men sikker ophobning af stoffer i kroppen. Der sker også en såkaldt "cocktail" effekt som betyder at det enkelte produkt måske ikke  i sig selv indeholder for "store doser" af tvivlsomme stoffer, men lægges det sammen med de andre 19-43 produkter så kan det gå hen og blive en sprængfarlig bombe, fordi nogle af stofferne også indbyrdes reagerer uhensigtsmæssig i forhold til hinanden og mængden bliver samtidig større på grund af de mange forskellige produkter der bruges hver dag. Hvis et økologisk produkt indeholder økologiske ingredienser og er formuleret uden mistænkelige stoffer reduceres en sådan "cocktail effekt".

  • Du behøver ikke gå på kompromis fordi du vælger økologiske produkter. Hos Ren hudpleje vægter vi nemlig produktets "performance" højt. De skal virke på overfladen og give forbrugerne et synligt resultat uden at forbrugerne skal bekymre sig om hormonforstyrrende, miljøforstyrrende og andre tvivlsomme stoffer.

 

Parabener og konservering

EU har vedtaget et forbud mod fem problematiske parabener i alle typer kosmetik og plejeprodukter i hele EU. Disse parabener er mistænkt for at være hormonforstyrrende. Følgende parabener er forbudt at anvende: isopropylparaben, isobutylparaben, phenylparaben, benzylparaben og pentylparaben.Vi bruger i stedet et naturligt konserveringstof fremstillet af benzosyrens salt som også findes naturligt i tyttebær og benzoeharpiks samt flere forskellige bredspektrede konserveringmiddler der alle er accepteret globalt. De er ikke ligeså effektive som parabener, men lever fint op til en holdbarhed der er mellem 1-2 år.

Hudplejeprodukter uden vand behøver ikke konservering, derfor indeholder alle vores olier ikke konservering, andet end naturlig e-vitamin der foruden at være særdeles plejende, og en stærkt antioxidant, også hæmmer harskningsprocessen. I nogle tilfælde er rosmarin ekstrakt tilsat for yderligere at booste holdbarheden.

 

Tensider og emulgeringsmidler

Vi bruger udelukkende meget milde og hudvenlige sæbestoffer af forsæbet kokos- og/eller palmeolie betegnet Decyl Glucoside, Cocomidopropyl Betaine samt Cocomidopropyl betaine + Mipa-laureth sulfate.

Vi bruger ikke SLS

SLS (sodium laureth Sulfate/Natrium Laureth Sulfate) bruges i næsten 90% af alle shampoer, shower dusch, tandpastaer mm. SLS er baseret på mineralsk olie eller animalske affaldsfedtstoffer. Det bruges primært fordi det er billigt. Det kan give hudirritation som tørhed, kløe og rødme. SLS fjerner også de naturlige olier i hovedbunden og trænger meget nemt igennem huden hvor den kan deponeres i vævet ( især hjerne, hjerte og lever) SLS er blevt forbudt i skumbad fordi det svækker hudens naturlige forsvar og forårsager kløe og infektioner. SLS kan reagere med andre kemikalier som bl.a. Cocamide MEA og danne kræftfremkaldende forbindelser. Desuden kan SLS være hormonforstyrrende, give øjenskader og hårtab. De tensider vi bruger i vores hudpleje er desuden godkendt af naturbeskyttelsesforeningen. 

Æteriske olier

Æteriske olier er meget koncentrerede og små dråber kan have en enorm virkning, og skal behandles med respekt. 
Vi i Ren hudpleje anbefaler som altid at æteriske olier aldrig anvendes ufortyndet på huden og doseres som foreskrevet :-) 

Æteriske olier indeholder flere hundrede duftkomponenter hvoraf 26 af disse stoffer er allergifremkaldende parfumestoffer, som er udpeget af EU/miljøstyrelsen. De skal deklareres som en hjælp til de personer, som lider af allergi i forvejen og som herved har mulighed for at fravælge produkter indeholdende disse parfumestoffer. 

Der er delte meninger om hvorvidt disse 26 potentiellle parfumestoffer kan give allergi. I Tyskland vurderer man at kun ganske få af de 26 stoffer er allergifremkaldende, og her skal det igen nævnes at det kun drejer sig om de personer, der i forvejen er allergi-disponerede. Æteriske olier tilsættes produkter, udelukkende fordi de har en gavnlig virkning på huden. 
Eksempler på nogle af disse stoffer er benzylalkohol og citral. Benzylalkohol findes i f.eks. jordbær, og citral findes f.eks. i appelsiner, men det betyder jo ikke at man så skal undgå/forbyde både jordbær eller appelsiner.

Et andet problem, der skal nævnes er at disse stoffer kun skal deklareres i kosmetik. Flere af disse stoffer indgår i konserveringsmidler, lokalbedøvelser brugt af tandlæger, krydderier, aromaer, frugter, madvarer mm, og her skal de sjovt nok ikke deklareres. Man sætter jo heller ikke et skilt op i supermarket, hvor der står: "Undgå disse appelsiner, da de kan give allergi". Og vi stopper heller ikke med at spise jordbær, fordi 2% af befolkningen ikke kan tåle dem.

Deklarationen skal ske hvis stofferne findes i en mængde på over 0,001 % for kosmetik, der bliver på huden ( cremer mm.) og ved en mængde på 0,01 % for shampoo og sæber. Læs mere om de 26 stoffer på miljøsekretariatets hjemmeside. I de hudplejeprodukter hvor en eller flere af de 26 stoffer forefindes, er de nævnt i afsnittet "INCI" under hver produktbeskrivelse. Når det er nævnt går vi tilbage til de mangfoldige egenskaber ved æteriske olier. De indeholder stoffer som terpener, kendt for deres antiseptiske, stimulerende og antiinflammatoriske egenskaber. Stoffer som estere giver dem duft og derved olierne en aromaterapeutisk effekt. Nogle estere har også en svampehæmmende effekt. Aldehyder virker desinficerende og antiinflammatorisk og har en opløftende og forfriskende virkning på krop og sjæl. Ketoner som er en helt anden gruppe af stoffer har en regenererende og cellefornyende effekt når det gælder hudpleje.  Fenoler er formodentlig de stoffer som har den største antiseptiske effekt. Laktoner samt kumariner har ikke den største virkning indenfor hudpleje og gør også huden mere sensitiv for solens stråler, til gengæld virker de meget opløftende på sindet. I hudpleje har de kort sagt multiegenskaber både når det gælder kosmetisk brug, fysisk og psysisk velvære:-)

Gravide bør for en sikkerheds skyld ikke bruge æteriske olier hvis der ikke vides nok om dem. 

Allergi forekommer både overfor naturlige som syntetiske stoffer. Vi kan derfor ikke garantere at der ikke kan forekomme en allergisk reaktion. Allergi er individuelt, og er altså en unormal reaktion på et normalt harmløst stof. Man kan være allergisk selv overfor jordbær og appelsiner som nævnt før, uden at det gør appelsiner og jordbær farlige. Allergi kan være udløst af at man igennem længere tid har været udsat for store mængder af allergener. Og er skaden først sket vil man herefter reagere på selv meget små mængder. 

Vi har valgt at bruge æteriske olier i nogle af vore produkter p.g.a. deres mange gode egenskaber, og kan derfor ikke garantere 100 % allergi-fri produkter. Er du allergiker, skal det nævnes at vi tilbyder flere produkter som er helt uden duftstoffer, eller helt fri for de 26 allergene parfumestoffer. 

Allergi viser sig ved kløende udslet med rødme, knopper, blærer og skællen. I de økologiske hudplejeprodukter, der indeholder ekstra fugtgivende ingredienser eller andre aktive stoffer kan man opleve en kortvarig blussen, hvor det prikker let i huden. Det fortager sig hurtigt, og er ikke en allergisk reaktion.

Det samme gælder produkter med AHA Frugtsyrer.
AHA står for Alpha Hydroxyd Acid, og betegner naturlige milde syrer, der findes i sukkerrør, honning, mælk, citroner og grape mm. Bruges ikke på øjne og læber, samt ved sart hud.

Er du i tvivl, så test et lille område på underarmen med et par dråber af olien, produktet, og vent et døgn for resultatet.

 

Økologiske Hydrolater

I mange af vores hudplejeprodukter, indeholdende vand, bruger vi meget gerne hydrolater (plantevand), og så vidt muligt økologiske. Med andre ord bliver demineraliseret vand erstattet med eksempelvis orangeblomstvand, rosenblomstvand, bambus, lavendel, gernaium, kamille m.fl.
Hydrolater er et biprodukt af fremstillingen af æteriske olier, hvor det der bliver tilbage, er urtevand som indeholder lidt æterisk olie og andre vandopløselige emner fra planten.  Hydrolaterne er vidunderlige og milde når de anvendes som ansigtsvand, aromatiske bade, og i plejeprodukter.

 

Vegetabilske olier

Hudpleje fra Ren hudpleje indeholder udelukkende de bedste økologiske og vegetabilske olier. 
De indeholder livsnødvendige essentielle fedtsyrer til opbygning af kroppens celler, og de nedbrydes let i naturen (99 %) modsat mineralolier, der har en dårlig nedbrydelighed (25 % - 40 %), og som er meget miljøbelastende og forurener jorden. Vegetabilske olier giver en naturlig beskyttelse til huden og indeholder mange forskellige vitaminer, hvorimod mineralolier (vaselin og paraffin) ingen vitaminer har i sig, men lægger sig på huden og tilstopper porrerne og forhindrer huden i at optage fedtopløselige vitaminer. Vegetabilske olier stimulerer huden så du får en bedre optagelse af næringsstoffer, får et bedre kredsløb og hjælper din hud til at holde på fugtigheden.

I nogle produkter har vi erstattet mængden af vegetabilske olier med vegetabilske blødgørere. Det er plantebaserede stoffer der har samme og i flere tilfælde bedre effekt end silikone, mineralolie og petroleum. Produktet bliver hermed lettere, mere smørbar og giver en god beskyttelse mod fugttab, samtidig med at produktet føles utroligt lækkert på huden. 

 

Kosmetikpigmenter

Mineral Foundation/pudder : vi bruger de bedste og reneste kvaliteter af naturlige kosmetikpigmenter og du kan derfor roligt bruge dem tæt på øjne og læber.

Der er ingen nye regler for hvornår et hudplejeprodukt må kalde sig økologisk. Der eksisterer adskellige miljømærkninger og i flere accepteres det, at hvis bare en ganske lille procentdel af indholdet er økologisk kan det bliver certificeret som sådan. Flere økologiske miljømærkninger tillader også syntetiske ingredienser. Indholdet af økologiske ingredienser i vore produkter varierer fra 25-100%.

Hvis indholdet af økologiske ingredienser er mindre end 20%, vil produktet ikke være mærket økologisk. 
Der er stadig ikke noget endeligt lovkrav vedrørende økologisk hudpleje, men ifølge ombudsmandens vejledning skal 95% af et kosmetisk produkts tørstofindhold (minus vandmængden) være økologisk, før man må kalde det samlede produkt økologisk. For at tage højde for at et produkt kan indeholde relativt meget vand, og det dermed kan gå hen og blive vildledende at kalde produktet økologisk, selv om 95% af tørstofindholdet er økologisk, er der ydermere den regel, at 20% af det samlede produkt, dvs. inkl. vandindhold skal komme fra økologisk produktion for, at man må kalde produktet økologisk.

 

Serum vs. cremer

Hvad er egentlig forskellen på en serum og en creme, og har man brug for en serum? Nyere forskning viser at hudens trivsel afhænger af vores levestil og udgør hele 80%. De sidste 20% afhænger af hvordan vi behandler huden, og her er det, at hudpleje kommer ind i billedet. Man kan hjælpe huden af med de døde hudceller i form af en peeling/skrub og man kan hjælpe den til at holde på fugten i form af en fugtighedscreme. En creme er normalt ikke designet til at kunne trænge ned i hudens dybere lag, hvorimod en serum er mere koncentreret og indeholder aktive ingredienser der er designet til at kunne trænge ned i hudens dermis  med næringsstoffer. Altså en serum kan indeholde flere aktive ingredienser, der kan præstere mere koncentreret og trænge dybere ned i huden. Normalt er en serum også lettere i konsistensen, d.v.s at olier mange gange er helt udeladt for at den kan trænge hurtigt ind i huden, men også for at kunne gøre plads til flere aktive stoffer. Til gengæld kan en serum ikke altid stå alene, da den har brug for dagcremen som en slags frakke.

Dagcremens primære funktion er at beskytte huden og at holde på fugten, og her er ingredienser som olier, vokse, ceramider, hyaluronsyre og andre stoffer vigtige for at fugtbalancen opretholdes. I korte træk kan man sige at en dagcreme beskytter og en serum reparerer! I Ren hudpleje forsøger vi at skabe dagcremer der samtidig indeholder en stor del af de ingredienser der normalt findes i en serum, som f.eks. peptider der er bygget op af mindre molekyler, så de kan trænge dybere ned i huden. Man kan altså sige at mange af vores dagcremer er skabt både til at virke og beskytte. En serum kan også indeholde beskyttende olier og stadigvæk indeholde mange aktive stoffer i koncentreret form der kan trænge dybere ned. Sådan en serum kan sagtens stå alene, og behøver ingen dagcreme som frakke. Bruger man derimod en serum under sin dagcreme vil de indbyrdes forstærke hinanden. Cremen fungerer som et beskyttende skjold oven på serummet, og på den måde bidrager cremen til at holde på de aktive ingredienser, samtidig med at effekten fra selve cremen forstærkes.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så er du altid blandt de første til at få besked om tilbud, nyheder mm. indenfor økologisk hudpleje.


God fornøjelse på webshoppen:)


 

Kommentarer

Indsend kommentar


Søndag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Januar Februar Marts april Maj Juni Juli august september Oktober november december