Header

Alt om hudpleje

person Udgivet af: Ren hudpleje list I: Hudpleje access_time Dato: comment Kommentar: 0 favorite Hit: 5378

"Our true passion is to make you feel your true beauty"

Hos Ren hudpleje fører vi produkter fra forskellige brands der der lever op til kriterier som: bæredygtighed, miljøvenlig og naturlig. Alle produkter er CRULTY FREE og langt de fleste er veganske. Flere af de brands vi fører har valgt at bruge plastik-fri eller genanvendt plastik/pap som emballage. Flere af produkterne er i kategori Zero-Waste, det vil sige at emballagen (ofte genanvendt pap eller glas) ikke belaster miljøet på samme måde.

Vores mål er at skabe produkter for alle uanset behov, køn og alder. Vores primære ønske er at tilbyde nogle unikke og eksklusive økologiske skønhedsprodukter.

 

Miljøvenlig og økologisk hudpleje

Vi tilbyder dig et stort sortiment af spændende, naturlige, miljøvenlige, veganske og økologiske hudpleje-produkter af fineste kvalitet til at fremhæve din naturlige skønhed. 

De hudpleje og skønhedsprodukter du finder på Ren Hudpleje er udviklet og produceret i harmoni med mennesker, dyr og miljø. Det betyder meget for os at de hudplejeprodukter vi sælger er af høj kvalitet og så vidt muligt økologisk. Derfor er alle skønhedsprodukter og hudplejeprodukter vi sælger valgt med omhu for at gi' dig en følelse af velvære, forkælelse og luksus hver dag ! 

Flere og flere hudplejeproducenter er klar over at forbrugerne i dag ikke bare ønsker "grønne" produkter. Den typiske bevidste forbruger sætter i dag høje krav til de produkter de køber. Produkterne skal være high-performance produkter, og gøre en synlig forskel, og samtidig være fri for giftige stoffer. Ren hudpleje mener ikke det giver nogen mening at bruge produkter med "tvivlsomme" stoffer i jagten på skønhed. Før eller senere vil det måske give en uønsket effekt. Vi mener at gode og virksomme produkter er en kombination af naturlig hudpleje og videnskab. Vi kommer ikke udenom aktive ingredienser, hvis produktet skal virke. De produkter du finder på Ren Hudpleje er alle produkter der er udviklet for at kunne gøre en forskel og er skræddersyet til forskellige behov. Langt de fleste produkter du finder på shoppen er velegnet til veganere og vegetarer. Det står ligeledes under hver produktbeskrivelse om produktet er vegansk, nikkel testet osv. 

Hvorfor økologisk hudpleje

Langt de fleste mennesker kan sagtens se fordelene ved økologisk kost. Der er også lavet nyere undersøgelser der viser at det faktisk er sundere for kroppen at spise økologisk. Hvad med økologisk hudpleje ? Der foreligger ikke endnu nogle endegyldige beviser for om det er bedre for din hud og krop at bruge økologiske hudplejeprodukter. Så hvorfor vælge økologiske plejeprodukter og makeup ? Svaret er pesticider. Vi har her på siden samlet flere fordele som vi synes bør nævnes.

  • Du siger nej til pesticider, der er ekstremt giftige for kroppen og miljøet. Økologiske landbrug bruger ikke pesticider. Planteekstrakter, vegetabilske olier, tinkturer og andre hudplejeingredienser der bruges i økologiske hudplejeprodukter indeholder derfor heller ikke rester af sprøjtemidler og kunstgødning.

  • Du er med til at passe på miljøet. At vælge økologisk hudpleje reducerer altså din eksponering overfor giftstoffer, og samtidig er du med til at passe på miljøet.

  • Du slipper for at skulle bekymre dig. Huden er dit største organ og det huden udsættes for optages i kroppen. Selv ganske små mængder giftstoffer finder vej ind i kroppen og dens organer. Den gennemsnitlige kvinde bruger mellem 20-44 forskellige produkter om dagen. De ingredienser kroppen herved udsættes for betyder en langsom men sikker ophobning af stoffer i kroppen. Der sker også en såkaldt "cocktail" effekt som betyder at det enkelte produkt måske ikke  i sig selv indeholder for "store doser" af tvivlsomme stoffer, men lægges det sammen med de andre 19-43 produkter så kan det gå hen og blive en sprængfarlig bombe, fordi nogle af stofferne også indbyrdes reagerer uhensigtsmæssig i forhold til hinanden og mængden bliver samtidig større på grund af de mange forskellige produkter der bruges hver dag. Hvis et økologisk produkt indeholder økologiske ingredienser og er formuleret uden mistænkelige stoffer reduceres en sådan "cocktail effekt".

  • Du behøver ikke gå på kompromis fordi du vælger økologiske produkter. Hos Ren hudpleje vægter vi nemlig produktets "performance" højt. De skal virke på overfladen og give forbrugerne et synligt resultat uden at forbrugerne skal bekymre sig om hormonforstyrrende, miljøforstyrrende og andre tvivlsomme stoffer.

 

Æteriske olier

Æteriske olier er meget koncentrerede og små dråber kan have en enorm virkning, og skal behandles med respekt. 
Vi i Ren hudpleje anbefaler som altid at æteriske olier aldrig anvendes ufortyndet på huden og doseres som foreskrevet :-) 

Æteriske olier indeholder flere hundrede duftkomponenter hvoraf 26 af disse stoffer er allergifremkaldende parfumestoffer, som er udpeget af EU/miljøstyrelsen. De skal deklareres som en hjælp til de personer, som lider af allergi i forvejen og som herved har mulighed for at fravælge produkter indeholdende disse parfumestoffer. 

Der er delte meninger om hvorvidt disse 26 potentiellle parfumestoffer kan give allergi. I Tyskland vurderer man at kun ganske få af de 26 stoffer er allergifremkaldende, og her skal det igen nævnes at det kun drejer sig om de personer, der i forvejen er allergi-disponerede. Æteriske olier tilsættes produkter, udelukkende fordi de har en gavnlig virkning på huden. 
Eksempler på nogle af disse stoffer er benzylalkohol og citral. Benzylalkohol findes i f.eks. jordbær, og citral findes f.eks. i appelsiner, men det betyder jo ikke at man så skal undgå/forbyde både jordbær eller appelsiner.

Et andet problem, der skal nævnes er at disse stoffer kun skal deklareres i kosmetik. Flere af disse stoffer indgår i konserveringsmidler, lokalbedøvelser brugt af tandlæger, krydderier, aromaer, frugter, madvarer mm, og her skal de sjovt nok ikke deklareres. Man sætter jo heller ikke et skilt op i supermarket, hvor der står: "Undgå disse appelsiner, da de kan give allergi". Og vi stopper heller ikke med at spise jordbær, fordi 2% af befolkningen ikke kan tåle dem.

Deklarationen skal ske hvis stofferne findes i en mængde på over 0,001 % for kosmetik, der bliver på huden ( cremer mm.) og ved en mængde på 0,01 % for shampoo og sæber. Læs mere om de 26 stoffer på miljøsekretariatets hjemmeside. I de hudplejeprodukter hvor en eller flere af de 26 stoffer forefindes, er de nævnt i afsnittet "INCI" under hver produktbeskrivelse. Når det er nævnt går vi tilbage til de mangfoldige egenskaber ved æteriske olier. De indeholder stoffer som terpener, kendt for deres antiseptiske, stimulerende og antiinflammatoriske egenskaber. Stoffer som estere giver dem duft og derved olierne en aromaterapeutisk effekt. Nogle estere har også en svampehæmmende effekt. Aldehyder virker desinficerende og antiinflammatorisk og har en opløftende og forfriskende virkning på krop og sjæl. Ketoner som er en helt anden gruppe af stoffer har en regenererende og cellefornyende effekt når det gælder hudpleje.  Fenoler er formodentlig de stoffer som har den største antiseptiske effekt. Laktoner samt kumariner har ikke den største virkning indenfor hudpleje og gør også huden mere sensitiv for solens stråler, til gengæld virker de meget opløftende på sindet. I hudpleje har de kort sagt multiegenskaber både når det gælder kosmetisk brug, fysisk og psykisk velvære:-)

Gravide bør for en sikkerheds skyld ikke bruge æteriske olier hvis der ikke vides nok om dem. 

Allergi forekommer både overfor naturlige som syntetiske stoffer. Vi kan derfor ikke garantere at der ikke kan forekomme en allergisk reaktion. Allergi er individuelt, og er altså en unormal reaktion på et normalt harmløst stof. Man kan være allergisk selv overfor jordbær og appelsiner som nævnt før, uden at det gør appelsiner og jordbær farlige. Allergi kan være udløst af at man igennem længere tid har været udsat for store mængder af allergener. Og er skaden først sket vil man herefter reagere på selv meget små mængder. 

Nogle af de produkter vi sælger indeholder æteriske olier netop på grund af oliernes gode egenskaber, og vi kan derfor ikke garantere 100 % allergi-fri produkter. Er du allergiker, skal det nævnes at vi tilbyder flere produkter som er helt uden duftstoffer, eller helt fri for de 26 allergene parfumestoffer. 

Allergi viser sig ved kløende udslet med rødme, knopper, blærer og skællen. I de økologiske hudplejeprodukter, der indeholder ekstra fugtgivende ingredienser eller andre aktive stoffer kan man opleve en kortvarig blussen, hvor det prikker let i huden. Det fortager sig hurtigt, og er ikke en allergisk reaktion.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så er du altid blandt de første til at få besked om tilbud, nyheder mm. indenfor økologisk hudpleje.


God fornøjelse på webshoppen:)


 

Kommentarer

Indsend kommentar


Søndag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Januar Februar Marts april Maj Juni Juli august september Oktober november december