Header

Effektive deodoranter med naturlige ingredienser

person Udgivet af: Ren Hudpleje list I: Hudpleje access_time Dato: comment Kommentar: 0 favorite Hit: 66

Naturlige deodoranter der effektivt bekæmper de bakterier der forårsager svedlugt

Naturlige deodoranter uden skadelig kemi.

Forbliv frisk og beskyttet hele dagen!

 

Hvad er en naturlig deodorant?

En naturlig deodorant indeholder ikke aluminium. 

Naturlige deodoranter minimerer bakterierne så svedlugten bliver maskeret. 

En naturlig deodorant nedsætter svedproduktionen men stopper den ikke. 

Det er blevet populært at skifte til en naturlig deodorant både fordi mange ikke ønsker tvivlsomme ingredienser i deres deodorant, men også fordi naturlige deodoranter er blevet langt mere effektive. Så du behøver ikke at gå på kompromis når du skifter til en naturlig deodorant. 

Personlig hygiejne er vigtig for de fleste mennesker. Derfor er deodoranter uundværlige i vores daglige liv.

Deodoranter maskerer lugten af sved og har en antibakteriel virkning. Af sociale og æstetiske årsager er der ingen af os, der kan lide at lugte af sved. Vi ønsker alle en garanti for at vores deodorant leverer langvarig beskyttelse hele dagen.

De deodoranter som findes på det europæiske marked betragtes alle som sikre, fordi de er godkendt af myndighederne. Nogle ingredienser der bruges til at fremstille kosmetik, overvåges dog konstant og gennemgår forskellige undersøgelser. I betragtning af at vi anvender deodoranter i armhulerne som er kendetegnet ved følsom hud og tæt på lymfeknuder, er der derfor aspekter, der er værd at undersøge. Huden i armhulerne er sart, følsom og tynd. Ved barbering bliver huden endnu mere sårbar.

En almindelig årsag til irritation under dine arme er brugen af en deodorant, især lige efter barbering. I nogle tilfælde vil man også opleve hævede lymfeknuder under armene. Det kan skyldes en irritation i hårsækkene som så går i lymfekirtlerne og derfor hæver de op. Normalt falder de til ro igen efter et par uger. Når vi ved at aktive stoffer trænger ind i huden, så vil vi selvfølgelig helst undgå at tvivlsomme ingredienser trænger ind i kroppen. 

Ønsker du at skifte til en naturlig deodorant som samtidig holder dig frisk hele dagen lang?

Vi tilbyder ikke bare naturlige deodoranter. Vi har også været på udkig efter bæredygtige og økologiske deodoranter som er gode for huden og miljøet.

La Saponaria har udviklet en del deodoranter, både som cremede roll-on deodoranter og som faste deodorant sticks.

I'M Nordic Eco Cosmetics har også udviklet en del supergode og naturlige deodoranter i form af en fast/cremet deodorant som kommer i en krukke.

Fælles for dem alle er at de er 100% naturlige. De yder en god beskyttelse og er fri for kemi. 

Vi har samlet mange af de skønne deodoranter her på siden så du kan læse lidt mere.

Biodeo Refills

Med Biodeo genopfyldelige roll-on deodoranter kan du sige farvel til engangsplast! Ved at bruge den genopfyldelige roll-on applikator sammen med din foretrukne Biodeo refill, får du en klassisk roll-on deodorant, som er både effektiv og god for miljøet.

Biodeo Refill roll-on deodoranter er lavet på naturlige ingredienser der ikke indeholder alkohol eller aluminium. De bekæmper lugtgener men lader samtidig huden ånde. 

De er økonomiske i brug og de garanterer at du kan føle dig sikker hele dagen igennem.

Biodeo Refill Alaske - til dig der sveder meget eller dyrker sport. Yder max beskyttelse. 

Biodeo Refill Sunrise - super effektiv deodorant der samtidig kan bruges til følsom hud.

Biodeo Refill Grace - effektiv deodorant uden parfume.

Refill Roll-on Applicator - genanvendelig hylster til din favorit Biodeo Refill deodorant.

DEO Solid Deodorants.

Solid deodorant stick der fås i 4 varianter. De neutraliserer bakterier og virker fugtgivende og beskyttende på huden. 

Solid deodorant til normal og sensitiv hud.

Indeholder naturlige planteekstrakter der efterlader huden tør og silkeblød.

Plejer dine armhuler og lader huden ånde mens den bekæmper enhver svedlugt. Virker genoprettende på hudens mikroflora så de gavnlige bakterier bevares. Tilstopper ikke porerne.

Dermatologisk testet på sart hud.

Vælg mellem:

BIODEO Sweet Hug Solid Deodorant til normal og sensitiv hud. Kan bruges af alle, inklusiv teenagere.

BIODEO Himalaya Solid Deodorant - super effektiv unisex deodorant der holder dig frisk hele dagen.

BIODEO Summer Crush med mandarin og grapefrugt. Kan bruges af alle, inklusiv teenagere. Effektiv og mild.

BIODEO Cotton Cloud - effektiv deodorant stick uden parfume til følsom hud.

KIIMA Deodorant Applicator - genanvendelig deodorant deo hylster der kan bruges igen og igen. Fås i flere farver.

I´M Nordic Eco Cosmetics har udviklet mange naturlige creme-deodoranter uden aluminium. De holder meget længe da du kun skal bruge en lille mængde. Indhold 60 ml. De er lavet på bicarbonat af soda der gør dem yderst effektive. De yder beskyttelse hele dagen og du kan vælge mellem flere varianter:

Natural Deo - Pure - max beskyttelse og uden parfume. 

Natural Deo - Lavender - beskyttelse i 24 timer. Med lavendel. 

Natural Deo - Lemon - yder optimal beskyttelse. Med en frisk duft af citron. 

Shea Deo - Lemongrass - med sheasmør og citrongræs. Kan bruges af alle.

Shea Deo - Pure - til dig der ønsker en deo uden duft. 

Shea Deo - Sweet Grape - med en skøn duft af grapefrugt. Frisk og effektiv. 

Shea Deo - Warm Vanilla Cardamum - yder max beskyttelse hele dagen. 

Creme-deodorant fra Biofficina Toscana uden aluminium og alkohol. Formuleret med zinkoxid, æble- og mynte ekstrakt der yder en effektiv beskyttelse. Læs mere her

Se alle vore deodoranter her

Hvilke ingredienser skal man undgå?

Det er en udbredt opfattelse, at naturlige deodoranter ikke er særlige effektive fordi de ikke yder beskyttelse hele dagen. Det har muligvis været sandt, men med tiden er formlerne blevet forbedret, og i dag ser vi deodoranter der virker fremragende uden at forbrugeren skal bekymre sig. Deodoranter der indeholder bikarbonat af soda yder en rigtig god beskyttelse. 

Hvorfor er så mange mennesker gået på udkig efter naturlige alternativer til den klassiske deodorant? Fordi der er en voksende bevidsthed om at nogle ingredienser indeholdt i deodoranter kan være tvivlsomme og skade vores helbred.

Mange deodoranter på markedet indeholder aktive ingredienser, der blokerer for sveden og derved også for den dårlige lugt. De mest almindelige ingredienser er aluminiumsalte der bruges til at reducere sved. Når de påføres, opløses aluminiumsalte i vores sved og danner en midlertidig barriere. De bruges hovedsageligt af to årsager:

De har en antiperspirant funktion hvor svedkirtlerne blokeres så vi ikke sveder. 

Den anden årsag er at de hæmmer hudbakterier som er årsagen til dårlig lugt.

Det er indlysende at sveden hjælper vores krop med at regulere vores kropstemperatur og at vi derved kan slippe af med toksiner. Men det er ikke kun det der skaber bekymring. Ved at bruge deodoranter med aluminium så tilstopper vi porerne og forstyrrer derved den normale funktion af fysiologiske processer. 

Er aluminiumsalte skadelige for vores krop?

Emnet er stadig meget omdiskuteret og er genstand for forskellige undersøgelser. Aluminiumsforbindelser er blandt de aktive ingredienser i deodoranter. Nogle forskere har antaget at aluminium kan trænge gennem huden og modificere østrogenreceptorer i brystvæv. Da mange kræftformer reagerer på østrogenkoncentrationer, kunne aluminium i teorien øge risikoen for at udvikle kræft. Mængden af metal der når brystvævet gennem maden er dog meget højere end den mængde der når brystvævet gennem kosmetik. Selvom der ikke foreligger noget endegyldigt resultat, skal man stadig huske på at huden er et organ hvor forskellige stoffer kan trænge igennem. 

I øjeblikket er der dog ingen pålidelige beviser for, at aluminium kan linkes til kræft. Mens vi venter på yderligere undersøgelser, er det måske bedre at eliminere tvivlen ved at skifte til et produkt uden aluminium. 

Naturlige deodoranter er i dag effektive

De gode og naturlige deodoranter er i dag udviklet så de kan give dig en følelse af friskhed og komfort hele dagen igennem. De virker ikke forstyrrende på hudens naturlige bakterieflora. De blokerer ikke svedkirtlerne og de er sikre at bruge.

Deodoranter - hvilke ingredienser skal man undgå?

Aluminium klorid + aluminium klorohydrat:

Aluminiumsalte som hyppigt anvendes i antiperspiranter. De blokerer svedkirtlerne og forhindrer dermed dannelsen af sved. Det synes umiddelbart ikke som en god ide at blokere for svedkirtlerne. Kroppen kan derved ikke skille sig af med affaldsstoffer den har brug for at komme af med.

Aluminium klorid har en molekylemasse (250- 350 Dalton) som gør det muligt for dem at penetrere huden og trænge ind i kroppen. Når de er absorberet, kan aluminium molekyler være ioniseret, og dermed danne frie radikaler. Frie radikaler kan trænge igennem cellemembraner og negativt påvirke nyre, lever, hjerne, brusk og knoglemarv. Aluminium i større mængde er aldeles uønsket i kroppen og man mener det kan kædes sammen med Alzheimers og brystkræft, men mistanken er som nævnt tidligere ikke entydigt blevet bekræftet. 

De fleste antiperspiranter indeholder desværre ikke information om hvor meget aluminium der er tilsat. 

Krystaldeodoranter består af alun, som er aluminiumsulfat. De indeholder også (som fremgår af navnet) aluminium, men har en langt større molekylemasse (650 Dalton), hvilket betyder at det ikke kan optages gennem huden. Maximum størrelsen som kan absorberes, er 500 Dalton og derunder. Ammonium Alum/potassium alum forbliver på hudens overflade, hvor det hæmmer væksten af de bakterier der forårsager svedlugten. Potassium Alum indeholder en negativ ionladning, som gør at det IKKE kan passere cellemembraner, og er på Miljøstyrelsens liste over "sikre og ufarlige emner". Selvom stoffet ikke er klassificeret som farligt for vores krop, så er det stadig en antiperspirant som forhindrer huden i at svede. 

Triclosan: 

Er et organisk antibakterielt stof, som der bliver set på med skeptiske øjne. Stoffet har vist sig at kunne være hormonforstyrrende, i en sådan grad at det kan ændre kønnet på fisk. Det er også mistænkt for at kunne gøre bakterier resistente overfor antibiotika. 

 

Parabener: 

Parabener (metyl, ethyl og propyl mm) er udvundet af giftige petroleum komponenter. Parabener er syntetiske konserveringsmidler. På grund af deres bakterie- og svampedræbende funktion er deres formål derfor at hæmme væksten af mikroorganismer i kosmetiske produkter. Der har dog været en del kontroverser omkring de potentielle risici forbundet med brystkræft. I Danmark er f.eks. propyl- og butylparabener forbudte. 

Talkum: 

Talkum kan indeholde asbestfibre, så derved frarådes det.

 

Gode råd

Når man skifter til en almindelig deodorant, vil kroppen i nogen tilfælde rense ud efter mange års brug af antiperspiranter der har lukket af for svedkirtlerne/porerne. Når porerne åbnes igen, kan man opleve at man sveder og lugter mere. Nogle vil skynde sig tilbage til deres gamle deodorant. Her er nogle tips der kan afkorte denne periode.

 

1.Undgå brug af deodorant lige efter barbering, hvis huden er sart og har små rifter.

2.Vælg tøj af naturligt materiale (bomuld, silke, bambus) Syntetiske materialer lader ikke kroppen ånde i samme grad som naturlige stoffer.

3.Vask dig grundigt under armene, gerne med en badesvamp. Brug også gerne en loofah svamp og tørbørst underarmene inden du tager et bad. Det øger     blodcirkulationen.

4.Skift gerne mellem 2-3 naturlige deodoranter, og find den der virker mest effektivt for dig.

5.Drik rigeligt med vand og spis sundt, da "renere" mad giver mindre krops lugt.

6.Dyrk mere motion og sved alt det du kan. Det får svedkirtlerne til at fungerer normalt igen.

7.Skær ned på junkfood, rødt kød og meget krydret mad.

 

 

Kommentarer

Indsend kommentar


Søndag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Januar Februar Marts april Maj Juni Juli august september Oktober november december